Dit is de nieuwe GoPro Hero7 [updated]

GoPro
Lek, lek, helemaal lek.

Het is maar goed dat de GoPro camera’s tegen water kunnen, want de nieuwste varianten van de actiecamera’s zijn keihard gelekt. Via leverancier B&H Photo is de nieuwe line-up van de GoPro Hero7 naar buiten gekomen. Het gaat hier om de Hero7 White, de Hero7 Silver en de Hero7 Black.

GoPro zit al jaren in zwaar weer door moordende concurrentie. Niet alleen van high-end merken zoals Sony, maar ook kleinere spelers uit China. Deze concurrenten uit Azië weten vaak voor een veel lagere prijs ook meer dan prima specificaties af te leveren. De nieuwe Hero7 moet GoPro weer uit het slob halen.

Topmodel is de Hero7 Black. Deze 12 megapixel camera schiet 4k beelden met 60 fps. Nieuw is GoPro’s HyperSmooth. Dit is een nieuwe vorm van digitale stabilisatie, door GoPro in eigen huis ontwikkeld. Slowmotion beelden maken kan met 2.7k op 120 fps, of 1080p en 240 fps. Er zijn tal van externe aansluitingen mogelijk, bijvoorbeeld een externe mic voor beter geluid. De Hero7 Black is de enige van de drie met een batterij die verwijderd kan worden.

De Hero7 Silver is de middenweg. Dit apparaat heeft een 10 megapixel camera en schiet beelden in 4k @ 30 fps, 1440p op 60 fps en 1080p op 60 fps. Deze camera beschikt niet over de nieuwe digitale stabilisatie en kent een maximale kwaliteit van 4k op 30 fps. Instapper is de Hero7 White. Deze camera kent geen 4k of 2.7k mogelijk en schiet beelden maximaal in 1080 op 60 fps.

Prijzen en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niet bekend.

Update: Inmiddels zijn de camera’s officieel onthuld. De Hero7 White is er vanaf 219,99 euro, de HERO7 Silver kost 329,99 euro en de HERO7 Black is er voor 429,99 euro. De camera’s zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 27 september.

5 reacties

    • @jantje_555: Ik heb jaren terug een SJ4000 gekocht (met alle! accesoires erbij was hij 60,-? ).
      Had gewoon beter beeld in het donker dat de Hero van die tijd.
      verder wel wat korreliger in daglicht, en ik moest een stuk rubber naast de batterij proppen omdat de batterij te los voor mijn (matig actieve) activiteiten was, En daardoor uit viel.desalniettemin mooie prijs-kwaliteit verhouding.

      • @lolindir: Hoe is de app dan?
        En de software op de pc?
        Dat is de reden dat ik een GoPro heb. Als je andere software heb om de beelden te bewerken/aan elkaar te plakken hoor ik graag welke, ik heb namelijk gewoon geen idee!

        Merk vooral dat ik me enorm irriteer aan de bewongen filmpjes, daar ik geen gimball bezit.. Wellicht voor de volgende vakantie maar eens in verdiepen.

        • @dell: Geen app/software 😛
          Maar bewerken kan in duizenden alternatieven op de PC…
          Ik gebruik zelf Adobe After Effects voor vrijwel elke klus. Beetje overkill voor een simpele montage maar als het werkt en je de vrijheid hebt om letterlijk alles met de video te kunnen doen…

          • @lolindir: tegenwoordig heeft SJ een app én zelfs een soort van polshorloge/afstandsbediening. Een kameraad van me heeft net die SJ8 Pro en dat is exact hetzelfde bijna. Heeft deze nog met een bepaalde actie of ibood hunt gekocht. ongelooflijk wat je voor die prijs krijgt. gopro is eigenlijk een beetje het apple van de actiecamera’s geworden. het zijn super toestellen en degelijk maar véél te duur tov de concurrentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *