Dit is de PlayStation 4 Pro

playstation 4 pro
De PlayStation 4 Pro is sneller en kan games in 4K aan.

4K
Met de PlayStation 4 Pro kun je dezelfde games spelen als op een gewone PlayStation 4, maar de PS4 Pro doet dat op 4K-resolutie. De reguliere PlayStation 4 kan maximaal 1080p aan. De PS4 Pro heeft dan ook meer dan dubbel zoveel grafische kracht dan de normale PS4, en een snellere processor. Ook is de Pro uitgerust met een harde schrijf van 1 terabyte.

Sony toonde tijdens de presentatie van de PS4 Pro de game Deus Ex: Mankind Divided, in 4K-resolutie. De nieuwe PlayStation kan nieuwe games afspelen in die hogere resolutie, en kan dus meer details laten zien dan de huidige PS4. Het gaat daarbij wel om games die de nieuwe PS4 Pro ondersteunen, zoals onder meer nog te verschijnen titels als Battlefield 1 en Dishonored 2. Dezelfde game is dan op zowel de normale PS4 als de Pro te spelen, met meer details en een hogere resolutie op de Pro.

HDR
Waar 4K over de resolutie gaat, slaat HDR op het kleurbereik van geschikte tv’s. HDR-tv’s kunnen meer kleuren en een grotere scheiding tussen diepe zwarte en felle kleuren laten zien dan normale tv’s. Zo zijn met HDR de ‘lichtere’ stukken op het scherm nog lichter en donkere stukken weer donkerder. Hierdoor zal het verschil tussen lichte en donkere gebieden nog beter opvallen, waardoor er meer diepte ontstaat. Ook de huidige PlayStation 4 kan binnenkort HDR-beelden tonen, na een aanstaande software-update.

Netflix & Youtube
De games zijn straks in 4K, maar ook diverse apps zullen gebruik maken van deze mogelijkheid. Denk aan nieuwe apps van YouTube en Netflix. Netflix maakt al enkele van zijn series in 4K en HDR, zoals Breaking Bad.

VR
Ook verbetert de PS4 Pro de VR-ervaring van PS VR, met scherpere beelden en een hogere beeldsnelheid.

Uiterlijk
De PlayStation 4 Pro is dikker dan het normale model en heeft een uiterlijk dat bestaat uit drie ‘lagen’, waar de reguliere PS4 slechts twee van die lagen heeft. De PS4 Pro is vanaf 10 november beschikbaar voor 399 euro, dezelfde prijs als de PS4 toen deze voor het eerst beschikbaar was.

Playstation 4 Pro

UPDATE: de gewone PlayStation 4 wordt vervangen door de PlayStation 4 Slim, een dunner en aangepast model. Deze moet 15 september verschijnen en krijgt een prijskaartje van 299 euro.

Zowel de PS4 Pro als Slim worden geleverd met een licht vernieuwde DualShock 4-controller, waarbij de lichtbalk ook door het touchvlak midden op de controller zichtbaar is.

Eén reactie

  1. “Zowel de PS4 Pro als Slim worden geleverd met een licht vernieuwde DualShock 4-controller, waarbij de lichtbalk ook door het touchvlak midden op de controller zichtbaar is.”

    Heel leuk maar beter staken ze hun energie in de knuppelkwaliteit(woord van het jaar 2016?)
    Dat rubber gaat snel kapot en het duurt ook niet lang voordat de knuppels aanvoelen als een oude 2e hands peugeot 105 versnellingsbak. F1 is niet meer te rijden met beide joysticks.
    Buiten dat krijg ik blaren op mijn duim van die dingen.
    Jezus wat een rotzooi die joysticks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *