Dit is de prachtige Xiaomi Mi Mix 3 met slider-camera

Moeilijke naam, mooi design
De technologie lijkt zich door heel China te verspreiden.

Dit is ‘m dan, de Xiaomi Mi Mix 3, de nieuwste vlaggenschip-sloper van het Chinese merk. Je zult geen notch op dit toestel vinden, want Xioami heeft (net zoals Honor recentelijk) gekozen voor een elegant design.

Het ziet er toch echt naar uit dat uitschuifbare camera’s het ding van het najaar van 2018 aan het worden zijn. Niet alleen creëer je zo een nagenoeg 100% beeld-body-ratio, je hoeft ook niet meer te mopperen over een lelijke notch.

De Mi Mix 3 heeft een 6.39-inch AMOLED scherm van 2,340×1,080 pixels (19.5:9) met een scherm-body-ratio van ruim 93%. Dat is dus echt een benadering van een volledig randloos design.

Die ‘rand’ wordt ietsje groter als je de selfie-camera eruit plopt; je hebt dan de beschikking over een dual-camera setup van 24 en 2 megapixel. De rear-camera bestaat tevens uit een tweetal camera’s, beide van 12MP.

Over de specs heerst nog een beetje onduidelijkheid, maar het ziet er in elk geval naar uit dat het toestel met een Snapdragon 845 geleverd wordt. Daarnaast zou er een uitvoering van 10GB RAM en 512GB opslagruimte komen, al hebben de ‘gewone’ edities waarschijnlijk 128GB opslag en 6GB RAM.

De prijs en release-datum in Europa zijn ook nog niet helemaal duidelijk, maar verwacht wordt dat het toestel ergens tussen de €550 en €800 euro gaat kosten. Ja, dat zijn ruime schattingen, maar naar verluidt komt er ergens volgend jaar een 5G-versie naar Europa. Dat in combinatie met 10GB RAM en zo veel opslagruimte mag wat mij betreft zeker zo veel als de iPhone XR kosten.

Ben je toch op zoek naar een goedkopere Xiaomi, dan hebben de Chinezen die voor je. Wat dacht je van de high-end Remdi Note 6 voor een paar honderd eurie. Je zou ook voor Xiaomi’s submerk Pocophone kunnen gaan; wederom high-end specs voor een vriendenprijsje. Overigens zou het zomaar kunnen dat de slider-camera eigenlijk nep is, want daar heeft Xiaomi wel een handje van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *