Dit is de Samsung Galaxy Tab S6

samsung-galaxy-tab-6
Met name de camera en on-screen vingerafdruksensor vallen op.

Samsung presenteert vandaag haar nieuwste tablet, de Samsung Galaxy Tab S6. Met een 10,5″ WQXGA, super AMOLED scherm en 7nm processor heb je een sterk apparaat met groot en helder scherm. Er zijn 3 verschillde varianten. Je kunt kiezen uit 6 of 8 GB RAM werkgeheugen en 128 of 256 GB opslagcapaciteit, waarbij de opslagcapaciteit met een MicroSD-kaart is uit te breiden tot 1 TB. Bovendien kun je dankzij 4 luidsprekers van AKG en Dolby Atmos® jouw beleving compleet maken.

Ook heeft Samsung een aantal primeurs (in ieder geval voor Samsung). Zo is dit de eerste tablet die is uitgerust met een dual camera, waarbij je naast de 13 MP hoofdcamera ook kunt genieten van een 5 MP ultra-wide camera. Ook heeft men diverse technische toepassingen ingebouwd om ervoor te zorgen dat je jouw foto’s nog verder kunt optimaliseren. Naast de dual camera aan de achterkant heb je aan de voorkant de beschikking over een 8 MP selfie-camera.

Een andere primeur is de in-display vingerafdrukscanner. Deze techniek zien we al vaker in smartphones opduiken, maar Samsung gebruikt hem nu op haar tablet. Ook heeft Samsung diverse technische toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en neurale netwerken toegevoegd. Hiermee is de tablet volgens de ronkende verkooppagina van Samsung gelijk geschikt als filmstudio en gaming platform, maar afgaande op bijvoorbeeld de cameraspecifacties, lijkt men hier wel erg enthousiast.

De Samsung Galaxy Tab S6 heeft aan de achterkant een kleine inkeping waarin je de S-pen magnetisch kunt vastklikken. Die S-pen is overigens ook onder handen genomen. Deze fungeert namelijk nu ook als afstandsbediening. Daarbij kun aantekeningen en schetsen maken op het scherm. Deze worden dan direct omgezet in digitale bestanden. Opvallend is dat de S-pen ondanks de inkeping nog uitsteekt, waardoor deze extra ruimte inneemt. Ook bestaat de kans dat je zo met de S-pen achter andere apparatuur, bijvoorbeeld in een laptoptas, blijft hangen.

samsung-galaxy-tab-s6-achterkant

Afhankelijk van de geheugen-opties die je kiest is de Samsung Galaxy Tab S6 te koop vanaf € 699,-. Als je een oud toestel wilt inruilen dat aan de voorwaarden voldoet kun je hier korting op krijgen. Ook is nu de tijdelijke actie dat je € 100,- extra inruilwaarde krijgt. Daar staat tegenover dat de de S-pen wel, maar het toetsenbord niet is inbegrepen.

Hiermee ligt deze tablet aan de bovenkant van het prijsspectrum van Samsung. Zo is de eerder dit jaar gelanceerde Samsung Galaxy Tab A een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

Eén reactie

  1. En hij heeft GEEN audio jack ….. Een 10.5 inch device en geen jack, gaat werkelijk nergens over. Bij Apple wisten we dat ze dit soort onzin beslissingen namen maar schijnbaar is Samsung ook de weg kwijt.
    Maar wel zeggen dat hij ideaal voor bijv. Gaming is … Succes met je latency !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *