Dit is de verbeterde Polaroidcamera

Roos kopen?
Fotograferen met Polaroids heeft iets ouderwets, maar het kan nu ook gewoon modern en met je smartphone.

Impossible Project kreeg het eerst voor elkaar om door ‘reverse engineering’ de ouderwetse polaroid filmrolletjes weer te kunnen gaan produceren. Daardoor konden enthousiastelingen weer vrolijk verderflitsen met hun instantcamera’s nadat Polaroid zelf stopte met de productie van de films. Nu hebben ze de camera zelf aangepakt.

De I-1 is nog steeds een ouderwetse camera, maar je kunt hem via een iPhone app beter afstellen en vervolgens ook op afstand bedienen. Via de app stel je het diafragma, de sluitertijd en de flitser in. Daarnaast zit er een micro-usb oplaadbare batterij in in plaats van zo’n geval dat je steeds moet weggooien.

Naast de gereverse engineerde Type-600 films van Impossible Project zelf eet het ding ook de ouderwetse Polaroidfilms. Dat kan natuurlijk alleen als je die ooit gehamsterd hebt, want te koop zijn ze in principe niet meer.

Het enige nadeel van het apparaatje is de prijs: $300, wat nogal aan de hoge kant is voor een Polaroidcameraatje. En dat betekent op zijn beurt weer dat je niet hoeft te verwachten dat de rozenverkoopmeneren in de stad straks met een goed afgestelde camera rondlopen, de Fujifilm Instax is veel goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *