Hier, een Senseo voor wiet!

Cannakorp
Natuurlijk! Zou het een Nederlandse uitvinding zijn?

Antwoord: Nee! Zelfs met een slordige 46 jaar gedoogbeleid achter de rug zijn we er niet in geslaagd dit apparaat te verzinnen. Het zijn toch echt de puriteinse Amerikanen die na 3,5 jaar legale wiet in sommige Staten (Colorado en Washington, als eersten) met deze machine op de proppen komen, zo meldt The Boston Globe. Petje af.

De vergelijking met Senseo is niet zo vreemd. In Amerika is de koffie-padmachine Keurig populair (ondanks zijn naam en de gelijkenis met Senseo óók al geen Hollandse vinding). De voormalig vice-president van dit bedrijf is nu CEO van CannaKorp.

…En dit bedrijf heeft nu de primeur van een vaporizer (voor de leken: cannabis wordt precies genoeg verhit om de THC vrij te laten komen. Die adem je in, zonder dat de wiet zelf verbrandt) met kleine, eenmalig bruikbare wietcapsules.

Het ding zit extreem simpel in elkaar. Bovenstaande uitleg zegt eigenlijk alles. Je stopt een capsule in het afschroefbare busje en plaatst dit terug in het apparaat. Vervolgens druk je op de aan-knop. Het verwarmingselement op de bodem verwarmt de pad en de damp komt in de bus. Zit deze vol met damp, dan haal je hem er weer uit en zet hem aan je mond.

In Washington alleen al wordt jaarlijks voor bijna een miljard dollar aan legale cannabis verkocht. Gat in de markt, me dunkt.

UPDATE: een video check je HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *