Dit is er anders aan de 13-inch MacBook Pro

Dit is er anders aan de 13-inch MacBook Pro
Een kijkje naar de hardware levert de volgende informatie op.

Apple heeft recent de 13-inch MacBook Pro in het nieuw gestoken. De hardware-experts van iFixit hebben de nieuwe laptop van Apple aan een praktijktest onderworpen. Hoe zit het met de hardware en kun je de MacBook upgraden?

Het was al niet makkelijk om een MacBook Pro van een upgrade te voorzien met bijvoorbeeld een grotere SSD. Met dit nieuwe model is het nagenoeg onmogelijk geworden. Denk goed na voordat je een MacBook Pro koopt welke processor, RAM geheugen en opslag je overweegt. Achteraf upgraden is er gewoonweg niet meer bij.

iFixit concludeert dat de nieuwe 13-inch MacBook Pro een andere SSD en een grotere batterij heeft gekregen in vergelijking met het vorige model uit 2016. Waar bij dat model de SSD nog van een upgrade kon worden voorzien is dat bij dit model niet meer mogelijk. Een andere aanpassing heeft plaatsgevonden met de koeling van de laptop. De verwarmingsbuis is iets kleiner geworden om meer plaats te geven aan de Touch ID sensor en Touch Bar.

Verder stellen de experts dat de speakers dunner zijn geworden in vergelijking met het 2016-model. Het repareren of vervangen van de speakers is goed te doen bij dit model, aldus iFixit. Ook de 3.5mm jack ingang, de microfoon en de Touch ID connector kunnen eenvoudig vervangen worden zonder het moederbord aan te raken. Omdat een groot gedeelte van de hardware echter niet gerepareerd of vervangen kan worden heeft de nieuwe 13-inch MacBook Pro een matige reparatiescore van 2/10 gekregen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *