Dit is gewoon een OnePlus 7 Pro, maar dan veel goedkoper

Mooi ding
Xiaomi flikt het weer om een solide smartphone voor een prikkie af te leveren.

Het is al langer redelijk duidelijk: OnePlus is niet meer de flagship killer die het ooit was, maar eerder zelf een ‘gewone’ flagship (uiteraard nog steeds behoorlijk goedkoop). Xiaomi pakt met hun submerk Redmi nu definitief de troon, zo blijkt uit de specs van de Redmi K20 Pro. Het is de killer die de flagship killer killt. Wacht, wat?

Xiaomi onthult tijdens een launch event in China hun nieuwste aanwinst, de Xiaomi Redmi K20-reeks. Vooral de Redmi K20 Pro verdient wat mij betreft alle aandacht, want het is bijna alsof je naar een OnePlus 7 pro kijkt, ondanks het prijskaartje dat aanzienlijk verschilt. Overigens lees je in dit artikel onze eigen eerste indrukken van OnePlus’ meest recente paradepaardje.

De Redmi K20 Pro bevat een 6.39-inch OLED display (2,340 x 1,080 pixes) die door de 20 MP pop-up selfiecamera nagenoeg randloos is. Volgens Xiaomi zou de camera daarbij omhoog ‘poppen’ binnen 0.8 seconden. Oh, en je kunt een zestal verschillende geluidjes kiezen voor het omhoog komen van de camera.

Verder is de K20 Pro uitgerust met dezelfde Snapdragon 855 die ook de OnePlus 7 (Pro) siert, bevat hij een triple-camera van 48 MP, 13 MP ultrawide en 8 MP 2x telephoto en kun je lekker lang van het flinke scherm genieten door de 4000 mAh batterij.

Tot slot is de K20 Pro er in een aantal configuraties, vergelijkbaar met de variaties van de OnePlus 7 Pro. Het toestel komt uit in (respectievelijk RAM en opslagruimte) 6GB/64GB, 6GB/128GB, 8GB/128GB en 8GB/256GB. Oh, en hij heeft een headphone jack, in-display vingerafdrukscanner en een 27 watt snellaadfunctie. .

Uiteindelijk hebben we hier dus een solide vlaggenschip-opstelling, maar de prijs bepaalt of hij ook een killer genoemd mag worden. De duurste K20 Pro zal daarbij rond de €400 kosten, in vergelijking met de goedkoopste OnePLus 7 Pro van meer dan €700. Kortom, een aanzienlijk groot verschil in prijs voor grotendeels dezelfde toestellen. O

Of de K20 Pro ook in Nederland uitkomt is nog niet bekend, al weten we wel dat het toestel naar sommige landen in Europa komt. Ook weten we dat Xiaomi officieel (dus niet via grijze import) in Nederland wordt aangeboden. De onthullingen die tijdens dat evenement gedaan werden, vind je hier. Aan de andere kant kwam de Pro-variant van dit nagenoeg perfecte budgetflagship dan weer niet naar ons. Kortom, het is nog even afwachten geblazen.

Lees ook: Check hier dé flagship killer van 2019

2 reacties

  1. Er gaan al langer verhalen rond over deze telefoon, dat deze feitelijk de opvolger is van de Pocophone F1 en dat deze in sommige markten dan ook zal worden uitgebracht als de Pocophone F2.

    Als de bouwkwaliteit van de K20 minimaal net zo goed is als de F1, is het een topper. Een hele mooie deal in ieder geval. En een dikke middelvinger naar de dure Samsungs en iPhones van deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *