Dit is GoPro’s 360-gradencamera bakbeest

Sexy
GoPro zou met een gloednieuwe 360-gradencamera komen.

De tijd van 4:3 aspect ratio, 120-graden field of view en zelfs 180-graden zijn hartstikke voorbij. GoPro komt namelijk binnenkort met een compacte, stevige 4K 360-gradencamera.

Recentelijk lekte er al allemaal informatie uit over de aankomende GoPro Hero 8, maar nieuwe informatie over GoPro’s line-up (via: WinFuture) suggereert dat er naast het vlaggenschip ook nog een andere camera wordt onthuld, de zogenoemde GoPro Max.

De Max is de directe opvolger van de GoPro Fusion uit 2017. Het is dus niet voor het eerst dat GoPro met een 360-gradencamera komt, maar de Fusion had wat beperkingen. De Max moet in dat opzicht een beter toestel worden.

De GoPro Max bestaat uit twee camera’s van 12 megapixel die samen dus alles in 4K 360 graden vastleggen. De lenzen zijn daarbij precies uitgelijnd om een nog completer en nadelozer beeld vast te kunnen leggen.

De gadget is zoals alle GoPro-modellen goed opgewassen tegen de elementen. Hij zou tot 10 meter diep waterdicht zijn, uitgerust worden met een klein touchscreen, zes microfoons, en hetzelfde bevestigingssysteem als de Hero 8. De Max zou 1,5 uur mee moeten gaan op een acculading.

De prijs van het toestel wordt aanzienlijk hoger geschat dan die van de Hero 8, wat wel logisch is gezien hij twee keer zoveel camera’s heeft. De Hero 8 zou naar verluidt al bijna €500 gaan kosten, dus je gehele omgeving registreren wordt een behoorlijk stevige aanschaf.

Lees ook: Dude filmt 2-jarige brute wereldreis met GoPro (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *