Dit is hem dan: de nieuwe Apple TV

Apple tv 2015
Zojuist werd de nieuwe Apple TV gepresenteerd.

Volgens Tim Cook is het ’the golden age of television’. Dat zal niet iedereen met hem eens zijn, maar volgens hem is de toekomst van de TV: apps. En maar liefst 60% van de betaalde televisie wordt al gestreamed op een Apple device, aldus Cook.

De remote van de nieuwe Apple TV blijkt voorzien van een touchpad. Als je hem op zijn kant draait, verandert deze in een game-controller. De unit is voorzien van een glazen touch-surface.

Apple iphone controller

Navigeren door de content kan door middel van Voice Search. Tevens is er de mogelijkheid van Universal Search: bladeren door iTunes, Netflix, Hulu, HBO, Showtime, en extra opties die in de loop van de tijd door Apple zullen worden toegevoegd. Netflix heeft overigens een nieuwe app.

Siri voice control: in lijn met het thema van de avond draait het daar allemaal om bij de nieuwe Apple TV. De zoekfunctie is indrukwekkend. Je kunt dingen zeggen als ‘Laat me die ene aflevering van Modern Family zien met Edward Norton erin’, en hoppa – Apple TV tovert hem tevoorschijn. Allerlei varianten daarop zijn ook mogelijk, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt dan zomaar wat scrollen. Ook kun je ‘What did she say’? zeggen en Apple TV spoelt 15 seconden terug. Vraag om sportnieuws of het weer en het verschijnt op je scherm.

De Apple TV draait op een nieuw besturingssysteem dat tvOS heet: “Based on iOS and built for the living room.” Het kastje is voorzien van een A8-chip en bluetooth 4.0.

Ander thema van de Apple TV: gruwelijke games. Zojuist is een nieuwe voice-bestuurde Star Wars getoond, alsmede een Apple TV-versie van guitar hero en een kubistisch geval dat Crossy Road heet. Beat sports combineert muziek met honkbal, op de een of andere manier. Ook kun je je iPhone of iPad als extra controller gebruiken. Apple lijkt voor zijn games vooral naar Nintendo te hebben gekeken – fun voor de hele familie, inclusief een controller met bewegingssensor.

Tot slot is er Gilt: homeshoppen via je Apple TV.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *