Dit is het 17 miljoen euro kostende jacht van JK Rowling

Dit is het 17 miljoen euro kostende jacht van JK Rowling
Een prima locatie om in alle rust een goed boek te schrijven.

JK Rowling, de schrijfster achter de Harry Potter-boekenreeks, zit er warmpjes bij met dit luxueuze jacht van maar liefst 17,8 miljoen euro. Zat moet ik eigenlijk zetten. Het bootje staat namelijk te koop. Rowling kocht het jacht in januari voor 22 miljoen Britse ponden. Na acht maanden is de schrijfster blijkbaar alweer uitgekeken op het vaartuig.

De boot komt uit 2001 en niemand minder dan Johhny Depp was ooit in het bezit van de Amphitrite, zoals het jacht heet. De Pirates-acteur kocht het schip in 2007, toen het vaartuig nog luisterde naar de naam Vajoliroja. Deze naam was ter ere van zijn kinderen en Vanessa Paradis, zijn toenmalige vrouw. Depp en Paradis gingen echter uit elkaar en de acteur trouwde later met Amber Heard. De naam van het vaartuig werd toen tot Amphitrite gedoopt. Ondanks de naamswijziging werd het jacht verkocht en JK Rowling raakte in bezit van de Amphitrite. Johhny Depp en Amber Heard zijn inmiddels ook uit elkaar.

Het miljoenen kostende bootje heeft vijf slaapkamers, biedt plek aan 10 gasten en beschikt onder andere over een wijnbar. De Amphitrite ligt op dit moment aangemeerd in Griekenland.

[lg_folder folder=”0_Divers/amphitrite_jacht/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *