Dit is Microsofts versie van Siri [Cortana]

Cortane voor Windows Phone 8.1 gelekt
We wisten al dat Microsoft druk bezig was met een Siri-concurrent voor Windows Phone en dit zijn de eerste concrete beelden van dit systeem met de naam Cortana.

Cortana zou vanaf Windows Phone 8.1 Bing moeten vervangen als zoekfunctie. Qua functionaliteit is het te vergelijken met Apple’s Siri en Google Now. Het is een digitale assistent waar je niet alleen dingen aan kan vragen, maar die ook zelf met suggesties en handige informatie komt.

Zo is in deze screenshots te zien dat Cortana je e-mail in de gaten zal houden om op basis daarvan belangrijke informatie aan je te laten zien zonder dat je daar zelf specifiek om vraagt. Denk bijvoorbeeld aan vluchtnummers of het traceren van pakketjes.

Of Microsoft ook daadwerkelijk de naam Cortana gaat gebruiken voor de uiteindelijk versie van deze dienst is nog niet duidelijk, maar dat zou zomaar kunnen. De naam Cortana verwijst naast een karakter uit Halo die over kunstmatige intelligentie beschikt.

Cortana zal naast informatie uit e-mails ook gegevens gebruiken uit Bing, Foursquare en andere diensten. Verwacht wordt dat tijdens de Microsoft Build Developer Conference (2-4 april) Cortana samen met de developer preview van Windows Phone 8.1 gepresenteerd zal worden. (via: theverge.com)

Cortane voor Windows Phone 8.1 gelekt

4 reacties

  1. “De naam Cortana verwijst naast een karakter uit Halo 4”
    Cortana is er al vanaf Halo 1 hoor 😀 Als Halo fan kan ik deze benaming wel waarderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *