Dit is ’s werelds eerste 4K webcam

Dit is 's werelds eerste 4K webcam
Volgens Logitech dan…

Logitech heeft een nieuwe webcam ontworpen, dat volgens het bedrijf de eerste op de wereld is met een 4K-resolutie.

De 4K Pro Brio-webcam komt natuurlijk wel met een fors prijskaartje. De webcam kost in de Verenigde Staten $199 en in Europa €239. Vind je dat te duur? Met deze truc maak je van je oude smartphone een webcam.

De prijs is ergens wel logisch vanwege de hoge resolutie, maar wie gebruikt er tegenwoordig nog een webcam?

Naast de 4K beeldkwaliteit schiet het apparaat beelden met 30 frames per seconde, beschikt het over HDR, vijf keer digitale zoom en infrarood gezichtsdetectie.

Om beelden van 4K kwaliteit te kunnen streamen is natuurlijk een goede internetverbinding nodig. Logitech zelf raadt een verbinding aan tussen de 25 en 35 Mbps aan. En helaas beschikt niet iedereen over de noodzakelijke verbinding. Ook kun je de webcam niet gebruiken op Skype of Google Hangouts, omdat deze diensten op het moment alleen 1080p video’s kunnen streamen.

Het lijkt er vooralsnog op dat de Pro Brio webcam ontworpen is voor livestreaming op YouTube, aangezien je via YouTube al langer 4K video’s kan bekijken.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de webcam, dan hoef je geen geduld te hebben. De webcam is per direct te koop. Vergeet ‘m alleen niet af te plakken als je de webcam niet gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *