Dit is volgens Intel de toekomst voor de Game-laptop [video]

intel-prototype-gaming-pc-dubbel-scherm
Uiteraard zonder de creatieve materialen die men voor het prototype gebruikte.

Chipproducent Intel heeft een eigen ontwikkelafdeling. Hier bestudeert men welke eisen gebruikers aan computers van de toekomst stellen. Vervolgens ontwerpt men chips die aan deze eisen voldoen en bouwt men prototypes om de computerfabrikanten te laten zien welke waarde hun chip kan hebben. Dit leidde in het verleden al tot verrassende resultaten, zoals met de Asus Zenbook Pro Duo, die gedeeltelijk op een Intel-prototype is gebaseerd.

De Honeycomb Glacier, zoals Intel haar nieuwste model heeft genoemd, is de interpretatie die Intel geeft aan de wensen van gamers. Het resultaat is een laptop met 2 schermen. Het ene -reguliere- scherm is 15,6 inch met 1080 pixel met daaronder een tweede scherm van 12,3 inch met 1920 x 720 resolutie. Nu is dit niet de eerste laptop met twee schermen, maar het is de techniek die deze vinding revolutionair maakt.

Intel heeft namelijk een dubbel scharnier ontwikkeld. Hierdoor kun je het bovenste scherm op ooghoogte zetten. Het tweede scherm past door de variabele hoek tussen de bodemplaat en het reguliere scherm. Hierdoor ontstaat een betere en natuurlijke kijkervaring. Tegelijkertijd gebruikt Intel de ruimte die vrijkomt wanneer de schermen omhoog zijn door extra koeling voor 195 Watt aan componenten toe te passen. Gamers weten hoe belangrijk dit is.

Door de verbeterde kijkhoek heeft Intel ook eytracking toe kunnen passen. Hierbij reageert de computer interactief op jouw ogen. Zo kun je bijvoorbeeld met jouw blik een spel bedienen terwijl je tegelijk een e-mail stuurt of met iemand chat.

Overigens probeert Intel de productiekosten van deze prototypes zo laag mogelijk te houden. Er zijn dan ook wat creatieve onderdelen gebruikt voor het prototype. Zo had men bijvoorbeeld voor het tweede scherm een bestaand scherm uit de auto-industrie gebruikt. Dit zocht voor dikke lijsten en daarmee een log uitziend apparaat. Ook had men geen 195 Watt ingebouwd om te koelen. De praktische oplossing was de helft inbouwen en zien of de koeling dan ook voor helft belast werd. Het model heeft dan ook wat kuren tijdens de demonstratie, maar dat zal in de definitieve versie -als die er komt- uiteraard niet gebeuren.

Zoals gezegd is het namelijk een prototype en konden de makers tijdens de exclusieve rondleiding van The Verge nog niet aangeven of dit prototype ooit in productie komt. Het filmpje van deze kijk in de toekomst van gamen is in ieder geval veelbelovend.

[gv data=”YeyAG-CMKCs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *