Dit is waarom je losstaande pinautomaten moet mijden

Dit is waarom je losstaande pinautomaten moet mijdenSkimmers vinden steeds slimmere manieren om geld uit pinautomaten  te onderscheppen. Volgens pinautomatenfabrikant NCR is er weer een nieuwe methode bijgekomen.

Onderzoeker Brian Krebs laat weten dat criminelen op dit moment veel gebruik maken van externe apparaten, om zo geld te onderscheppen. Criminelen plaatsen deze apparaten tussen de netwerkkabels van de betreffende, losstaande pinautomaat. Natuurlijk werd er bij skimmen al veel gebruik gemaakt van externe apparaten, maar deze werden doorgaans bij de kaartgleuf geplaatst.

Bij de nieuwe manier is het externe apparaat direct verbonden met de netwerkkabel, zodat deze afgetapt kan worden. Vervolgens wordt er ook gebruik gemaakt van een camera of een apparaat dat toetsaanslagen waarneemt, waardoor de pincode kan worden afgelezen. Deze pincode wordt uiteindelijk doorgestuurd naar het apparaat dat tussen de netwerkkabels is geplaatst.

Het lijkt erop dat we in Nederland ‘veilig’ zijn voor skimmers die deze techniek gebruiken, omdat het dataverkeer hier verplicht versleuteld wordt. In andere landen is de beveiliging echter minder streng en is het dus wél oppassen geblazen als je een losstaande pinautomaat gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *