Dit is waarom Popcorn Time dit keer zal overleven


Steeds weer wordt Popcorn Time succesvol neergehaald en steeds keert de app/site ook weer terug. Maar de versie die vandaag is opgestaan kan wel eens onverslaanbaar blijken.

Vanochtend kwam het nieuws dat de zoveelste reïncarnatie van het populaire en hartstikke illegale Popcorn Time een feit is. Op zich is het altijd wel een mooie dag voor filmfans als Popcorn Time in een nieuwe vorm terugkeert, maar de versie van vandaag is extra speciaal.

Popcorn Time Online is namelijk niet slechts online op een enkele site of server. Op Github downloadt iedereen die dat wil zelf de broncode en kan zo zelf zijn eigen Popcorn-kloon hosten. Gebruikers kunnen dan weer Torrents Time downloaden, een plugin waarmee content van deze sites kan worden afgespeeld. Onderdeel van Torrents Time is een door de ontwikkelaars zelfgemaakte videospeler. Het bestrijden van Popcorn Time is zo een stuk moeilijker geworden: kill je de ene site, dan duikt er even later alweer een nieuwe op, en aan een browserplugin doe je al helemaal weinig 🙂 Torrents Time is een uitvinding van de genieën achter de populaire fork Popcorn-Time.se.

De voordelen op een rij:

Torrents Time

Hoewel het gebruiken van Popcorn Time in Nederland illegaal is, is het nog niet voorgekomen dat een individuele gebruiker een boete kreeg. Of de anti-piraterij-mafia degenen die Popcorn Time online een plekje geven op hun server zullen gaan opjagen zal moeten blijken.

🙂

3 reacties

  1. Pas maar op. Die auteursrechten-gestapo Brein jaagt volgens mij ook op mensen die “aanzetten tot illegale activiteiten”. In het verleden werden mensen die een “zoekmachine” bouwden, die feitelijk niet meer was dan een wrap over een slim gekozen Google-zoekopdracht, al onder dreiging van dure rechtszaken afgeperst tot het betalen van “schadevergoeding”.

    Dus met zo’n uitleg als hierboven kan Apparata binnenkort misschien wel een ex-parte afgedwongen gerechtelijk dwangbevel met eis tot schadeloosstelling in de brievenbus of inbox verwachten 😉

    • @RRRobert: Er is op dit moment een rechtzaak gaande tussen geenstijl en playboy. De rechtszaak gaat over het feit of een hyperlink strafbaar is of niet. Vooralsnog zijn hyperlinks niet strafbaar omdat het geen content bevat, zo’n artikel als deze mag dan ook gewoon. Ik ben heel benieuwd naar de uitslag tussen geenstijl en playboy, wanneer hyperlinks ook strafbaar worden is internet censuur begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *