Dit is wat Apple’s Live Photos zo bijzonder maakt [video]

Apple live photos
Door al het iPhone- en Apple TV-geweld raakte deze nieuwe foto-functie wellicht wat ondergesneeuwd, maar Live Photos is wel degelijk een bijzondere nieuwe manier van fotografie.

De camera van de iPhone is de meestgebruikte camera ter wereld. Logisch dus dat Apple ook in dit opzicht aan vernieuwing denkt. Live Photos is eigenlijk een nieuw formaat: het is geen foto, want het bestaat uit meerdere beelden. En een Live Photo is geen video, omdat beweging wordt gecreëerd via een nieuwe frame-to-frame technologie. Een GIF is het ook niet, want Live Photos bevat geluid. Live Photos verlengt het moment van vastleggen met anderhalve seconde voor- en na, zodat korte filmpjes ontstaan, die wel de feel van een foto behouden. Om een Live Photo te maken hoef je niets bijzonders te doen: je maakt foto’s zoals je dat normaal zou doen. De foto’s zijn ook in te stellen als je Watch Face voor de Apple Watch.

Facebook zal Live Photos ondersteunen in een toekomstige update van zijn iOS app. Aangezien Facebook eigenaar is van Instagram, valt op termijn ook integratie met dit platform te verwachten. Elke dag worden er op de wereld 1,8 miljard foto’s geüpload, waarvan er zo’n 400 miljoen bij Facebook of Instagram terechtkomen.

Zoals wel vaker is Apple nu niet direct de ‘uitvinder’ van het fenomeen: de Zoe app van HTC combineert foto’s ook tot korte filmpjes.

Bekijk de presentatie:

[gv data=”PTEj8Gfe144″][/gv]

6 reacties

  1. En wat moet je er nou in godsnaam mee dan..? Als ik een foto wil maken dan maak ik een foto en als ik een filmpje wil maken dan maak ik een filmpje.

  2. Dus gewoon een korte video. Video’s zijn immers ook frame-to-frame… Zal ongetwijfeld iets anders in elkaar steken qua techniek. Maar ze probeerden het er wel heel dik bovenop te leggen dat het echt iets anders is. Grote bal marketing gister en niets écht vernieuwends helaas.

  3. “Live Photos is wel degelijk een bijzondere nieuwe manier van fotografie”

    “Zoals wel vaker is Apple nu niet direct de ‘uitvinder’ van het fenomeen: de Zoe app van HTC combineert foto’s ook tot korte filmpjes”

    Dussss…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *