Dit is wat de Bitcoin de rest van 2019 gaat doen

bitcoin-koers-2019
Voor jou geen stress meer op de cryptomarkt!

De koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten kunnen nogal grillig zijn. Het lijkt dan ook vrij moeilijk om een koersvoorspelling op korte termijn te doen, laat staan voorspellingen op lange termijn. Toch zijn er steeds vaker analisten die wel voorspellingen voor de lange termijn durven doen. Gelukkig delen zij hun analyses zodat het leven voor hun volgers wat makkelijker wordt. De Bitcoin-analisten BitcoinJack en Magic Poop Cannon (die ondanks zijn opvallende naam vaker juiste voorspellingen doet) hebben nu de koersen voor korte en lange termijn vrijgegeven. Als hun analyses uitkomen hebben we nog één keer de adem in te houden en kunnen we daarna met een zak popcorn in de hand naar onze bankrekening kijken. Ik leg het uit.

BitcoinJack ziet momenteel signalen die duiden op een stijgende markt. Dit ziet hij doordat de koersen in een zijwaarts patroon stapsgewijs omhoog gaan. Dat is volgens hem een teken van een bull-markt. De S&P 500 index (de index van aandelen van top-500 bedrijven) maakte in 2009 en 2010 een vergelijkbaar koerspatroon. Wanneer we dat patroon loslaten op de huidige Bitcoin-koers zien we dat de koers eerst zal stijgen tot zo’n $ 6.250. Rond dat niveau komt er een breuk en dalen de koersen (voor de laatste keer) naar rond $ 4.800,-. Daarna komt er een nieuwe prijsstijging die voor records gaat zorgen. In onderstaande Tweet legt hij het uit. (Tekst loopt door na de afbeelding)

https://twitter.com/BTC_JackSparrow/status/1123283675544735750?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1123283675544735750&ref_url=https%3A%2F%2Fethereumworldnews.com%2Fanalyst-bitcoin-could-rally-6200-fall-4800-kickstart-bull-market%2F

Nu is het natuurlijk wel leuk dat we het koersverloop op korte termijn weten, maar de vraag is hoe de ontwikkeling daarna gaat. Magic Poop Cannon helpt ons uit de brand met een analyse van de koers voor de rest van 2019.

Hij heeft de koersontwikkeling van de Bitcoin in een bandbreedte geplaatst. In de grafiek kunnen we zien dat het sinds het begin van de bandbreedte steeds gebruikelijk is dat de koers van de Bitcoin de onderste grens van de Bandbreedte raakt voordat er een stijging naar de bovenste grens van de bandbreedte volgt. Als we zijn redenering volgen zijn we sinds de piek van 2017 nog niet bij die bodem aangekomen en moeten we daar dus eerst naartoe voordat de koersen weer stijgen. Dit zien we in onderstaande grafiek.

De Bitcoin-koers-voor-2019-volgens-magic-poop-cannon
Bij zijn analyse op Tradingview.com gebruikte Magic Poop Cannon deze grafiek ter illustratie

We kunnen dus volgens hem nog een bodem van de koers verwachten die misschien zelfs wel onder $ 3.000,- komt te liggen. Volgens de grafiek zal die bodem een aantal maanden gevolgd worden voordat we een echte recordrally gaan zien. Hij verwacht dan ook dat de Bitcoin snel zal dalen, al ziet hij een lager dieptepunt dat BitcoinJack. Daarna verwacht hij een stijging.

Helaas geven beide heren geen garantie en is het dus zaak om jouw eigen huiswerk te doen. De live koers op dit moment geeft overigens aan dat de Bitcoin de afgelopen 24 uur 1,32% gestegen is, terwijl het weekresultaat negatief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *