Dit kosten de nieuwe 8K en 4K QLED TV’s van Samsung

Dit kosten de nieuwe 8K en 4K QLED TV’s van Samsung
Nieuw speelgoed voor in de woonkamer. Of slaapkamer. Of je eigen thuisbioscoop.

Samsung heeft de officiële prijzen bekendgemaakt van de 2019 line-up van zijn 8K en 4K QLED TV’s. Prijzen beginnen bij zo’n 1.000 euro en lopen op tot duizelingwekkende bedragen voor bijzondere modellen.

Qua formaat begint het bij 43-inch. Het grootste model is maar liefst 98-inch groot. De 2019 modellen komen met diverse moderne technieken die de televisies weer helemaal fris maken. Onder meer introduceert Samsung een Ultra Viewing Angle voor scherpere beelden bij een bredere kijkhoek, Direct-Full Array voor een beter contrast, HDR10+ zodat heldere scenes lichter en donkere scenes donkerder worden weergegeven, een Quantum Processor die met AI-upscaling mindere kwaliteit content toch fraaier kan weergeven en ga zo maar door.

Al dat moois komt zoals gezegd wel met een prijskaartje. Niet iedereen heeft immers budget voor zulke pracht en praal. Sterker nog, het water zal boefjes aan de lippen staan als ze zo’n televisie in je woonkamer aantreffen.

De QLED 4K Q60R is het goedkoopste model voor 999 euro. De prijzen lopen vervolgens op tussen de 2.000 en 10.000 euro. Het gaat hier om de formaten 49/50-inch, 55-inch, 65-inch, 75-inch en 82-inch. Uitschieter is de nieuwe 98-inch grote QLED 8K Q950R. Deze nieuwe televisie kost maar liefst 59.999 euro. Koekoek! De nieuwe TV’s zijn vanaf eind maart verkrijgbaar in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *