Dit krijg je als Ikea en Sonos samen knutselen [video]

ikea-symfonisk-speaker-lamp
Geen nood, je hoeft de Symfonisk niet zelf in elkaar te zetten.

Ikea en Sonos hebben er jaren aan gewerkt, maar nu maakte Ikea het eindelijk bekend, de Symfonisk tafellamp en speakerplank. Deze naam is gekozen omdat de slimme speaker direct als (boeken)plank dienst kan doen. Volgens de beide ontwerpers is het geluid uit de tafellamp vergelijkbaar met het geluid van de Sonos One als je niet te kritisch luistert. De speaker voor in de boekenkast is de kleinste speaker die Sonos ooit gebouwd heeft. Door het formaat blijven de donkere bastonen iets achter bij de Sonos-standaard, maar dit compenseert men. Sonos heeft voor deze speakers namelijk Sonos True Play ontwikkeld. Dit is een techniek waarmee de speaker zelf het geluid finetunet op basis van de positie van de box in een kamer.

Op de boxen is een ronde volumeknop gemonteerd en zijn knoppen geplaatst om nummers terug of vooruit te gaan. Daarnaast zijn de speakers te bedienen via de Sonos-app en te integreren tot een geluidssysteem met andere Sonos boxen.

Ikea is nog niet zo ver maar kondigde aan dat zij ook aan een eigen App werkt. In deze App kun je bepaalde scenes creëren. Wanneer je daarna de scene van jouw keuze selecteert passen de slimme rolgordijnen, de tafellamp en andere slimme lampen zich aan binnen de scene. Wanneer die app beschikbaar komt is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat uiteindelijk zowel de tafellamp als de speaker volledig te integreren is in de slimme lijnen van Sonos en Ikea.

Als je de Symfonisk al licht kan horen geven moet je nog even geduld hebben. De tafellamp en de speaker zijn (pas) vanaf augustus te verkrijgen. De speaker zal dan ongeveer € 99,95 kosten en de tafellamp rond € 179,-. Dat is exclusief slim peertje, want dat moet je los kopen. Wees gerust, het indraaien van de slimme lamp is deze keer het enige klusje dat Ikea aan de klant over laat.

Natuurlijk kun je wel alvast even kijken of zo’n tafellamp of speaker in jouw interieur past. Wellicht krijg je inspiratie van onderstaand filmpje.

[gv data=”Yu2yCyDDZlM?t=5″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *