Dit kun je verwachten van CoD Modern Warfare (2019)

Badass
Gaat Call of Duty eindelijk weer een geweldige toevoeging aan de franchise krijgen?

Hoewel de aankomende Call of Duty een ietwat absurde titel draagt, zullen shooter-liefhebbers het er over eens zijn dat de eerste beelden er ontzettend veelbelovend uitzien. Okay, we hebben nog geen daadwerkelijke gameplay gezien, maar sommige journalisten kregen al wel een preview. In dit artikel zetten we op een rijtje wat we kunnen verwachten van Modern Warfare (2019).

Vanwege de verdomd verwarrende titel is de term ‘Modern Warfare’ een beetje dubbelzinnig. Tenzij anders vermeldt, gaat het om Modern Warfare (2019).

Realisme
In vergelijking tot de meest recente CoD’s is de Modern Warfare-franchise altijd ontzettend realistisch geweest (of beter gezegd, meer gegrond in realisme); geen zombies, absurde exosuits of vreemde lazerwapens. Modern Warfare zal wederom op realisme berusten en dat zou bijvoorbeeld te horen zijn in de audio, zo stelt NU.nl. Laten we eerlijk wezen, wapens klinken veelal als erwtenschieters in Call of Duty. Modern Warfare zou betere wapen- en omgevingsgeluiden bevatten.

Ook de Singleplayer-campagne zou wederom realistischer zijn dan andere delen met CoD-noemer. Dat wil zeggen dat we in wat ongemakkelijke situaties geplaatst zullen worden; de Modern Warfare-serie toonde ons altijd al conflicten van meerdere kanten. Denk aan MW2’s No Russian-missie waarbij je als terroristen een vliegveld vol onschuldige passagiers omver moest maaien met een machinegeweer. Modern Warfare zal ook dergelijke momenten bevatten.

Zo schrijft IGN US over een missie waarbij je in de huid kruipt van een 10-jarig meisje dat later rebellenleider Farrah zal worden. Het huis van het meisje wordt overvallen door Russische soldaten, waarbij jij met je kleine broertje een soldaat moet overmeesteren terwijl je vader in een hoekje doodbloedt. Tja, subtiel is Modern Warfare nooit geweest.

Choqueren
Uiteindelijk is het duidelijk dat maker Infinity Ward uit is op het choqueren van de gamer, zo blijkt onder andere uit de bovenstaande scene. Terrorisme zal daarbij een sleutelwoord zijn. We weten al dat rebellenfacties in het Midden-Oosten een belangrijke rol gaan spelen, alsmede een terroristische aanslag in Londen.

Een van de ontwikkelaars zegt tegen de Telegraph dat het uiteindelijk nooit om het geweld zelf gaat. Dat zou een schande zijn met betrekking tot de realiteit en het zou tevens gezien kunnen worden als profiteren van echte situaties, die veelal gruwelijk zijn.

Toch weet iedereen met een gezond verstand dat Modern Warfare altijd een beetje choquerend is geweest om te choqueren. Ik bedoel, in een oorlog wil ik best moeilijke beslissingen maken en de gevolgen van een dergelijk conflict onder ogen zien, maar daarvoor hoef ik niet midden in een nucleaire explosie te staan of honderden burgers neer te maaien. Maar hey, zo blijven de missies uiteindelijk wel hangen. Ik kan me daarbij (als Battlefield-boy) nauwelijks een missie uit die concurrerende franchise herinneren. Ze doen dus wel iets goed.

Verwachtingen en release
Kortom, Modern Warfare zal geen genoegen nemen met subtiele of genuanceerde conflicten, zoals we gewend zijn van de franchise. Dat gezegd hebbende is het verhaal slechts een klein deel van de CoD-ervaring, waarbij er na de pakweg 4 tot 6 uur aan verhaal nog een gigantische Multiplayer-modus staat te wachten.

Het langverwachte nieuwe deel van de CoD-franchise zal op 25 oktober uitkomen voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *