Dit moet je weten over Apple’s iOS 12.3 TV-app

Auteur: , Geen reacties
Lekker TV kijken

Nederlanders opgelet, Apple TV komt naar ons!

Nederlanders opgelet, want Apple brengt de langverwachte TV-app eindelijk naar ons. Met iOS 12.3 kunnen gebruikers eindelijk ‘TV’ kijken op een Apple device of via Samsung-TV’s, al is de app op dit moment nog een beetje aan de karige kant. Hoe kan dat?

Vooralsnog kun je alleen bepaalde films kopen of huren, of je oude iTunes-content (die je eerder hebt aangeschaft) bekijken via de app, die beschikbaar is voor moderne iPhones en iPads. Vooral in de Verenigde Staten (en 9 andere landen) is de app een grote toevoeging voor de TV-kijker, want daar kun je naast films ook je gewone TV-pakket ontvangen en bekijken via Apple’s technologie.

Die functie blijft vooralsnog uit in Nederland en we weten dat ook niets over eventuele deals die Apple met providers heeft gesloten. Wel is het zo (niet geheel toevallig) dat Apple zich klaar maakt voor zijn eigen streamingdienst, Apple TV+.

De betaalde streamingdienst moet Netflix een schop onder de kont geven, al schrijf ik in deze column waarom ik denk dat dat voor veel film- en serie-liefhebbers absoluut niet relevant gaat zijn. Hoe dan ook, dit najaar komt het miljardenbedrijf met hun eigen streamingdienst, die dan via de vernieuwde Video’s-app te zien is.

Voor bezitters van Samsung-TV’s komt er wellicht ook nog een toffe functie naar hun Apple-toestel, want zo’n beetje alle smart TV’s uit 2019 en selecte slimme beeldbuizen uit 2018 hebben nu toegang tot de nieuwe TV-app en Airplay 2. Die laatste maakt het mogelijk dat gebruikers hun video’s, foto’s en muziek via een Apple-apparaat kunnen streamen naar hun Samsung smart TV.

iOS 12.3 is nu te downloaden via de App Store.

Lees ook: ‘Apple gaat Netflix beconcurreren met lagere prijs’

Foto @AppleEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).