Dit moet je weten over de nieuwe online dienst van Nintendo

Nintendo Switch
En meteen is er slecht nieuws naar buiten gekomen.

Met de komst van de Switch kondigde Nintendo ook een nieuw online dienst aan. Deze service zou in de herfst van 2017 online moeten gaan, maar nu is bekend geworden dat de lancering van Nintendo Switch Online, zoals de dienst gaat heten, is vertraagd tot 2018. Het is nog onbekend wanneer de dienst precies live gaat.

Nintendo Switch Online zal beschikbaar worden met diverse abonnementen. Zo kun je een maandelijks abonnement (3,99 dollar), een abbo voor drie maanden (7,99 dollar) of een abonnement voor een jaar afsluiten (19,99 dollar). Daarmee concurreert Nintendo hard met de diensten van Xbox en PlayStation die beduidend duurder zijn.

Niet betalende abonnees kunnen nu nog online gamen, maar daar komt in 2018 verandering. Een abonnement afsluiten wordt dan een vereiste. Als abonnee krijg je toegang tot online multiplayer, kun je gebruik maken van de online lobby & voice chat, heb je de beschikking over de Classic Game Selection en kun je rekenen op speciale deals in de eShop van Nintendo.

Wie geen abonnee is kan geen gebruik maken van deze features. Wel is het mogelijk om een kijkje te nemen in de eShop, kun je registreren en vrienden maken, is het mogelijk om screenshots te maken en deze verspreiden via sociale media en heb je toegang tot de Nintendo Switch Parental Controls App. Uiteraard kun je als abonnee ook gebruik maken van al deze functies.

Binnenkort gaat de online gamebeurs E3 van start in Los Angeles. Daar zal Nintendo meer uit te doeken doen over de dienst en wat we allemaal nog meer kunnen verwachten voor de Switch.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *