Dit moet je weten over de vernieuwde Playstation 4

Dit moet je weten over de vernieuwde Playstation 4
Sony heeft de Playstation 4 een minieme facelift gegeven en de poorten opnieuw gerangschikt.

De in februari 2013 aangekondigde spelcomputer van Sony is stiller en efficiënter geworden. Dit ontdekte het Japanse Pocketnews nadat ze de nieuwste versie, met een CUH-1200-revisie, uit elkaar haalden en alle onderdelen onder de loep namen. Wat opviel is dat het RAM-geheugen op de schop is gegaan. Voorheen werden 16 modules van 512MB gebruikt, deze zijn nu vervangen door 8 units van 1GB. Schijnt voordeliger in energieverbruik te zijn. De harde schijf is vooralsnog onveranderd. Ook de processor is hetzelfde gebleven, ondanks dat het typenummer werd gewijzigd.

Links het oude moederbord, rechts de nieuwe versie met 8 x 1 GB RAM
Links het oude moederbord, rechts de nieuwe versie met 8 x 1 GB RAM

Samen met de overige hardware-aanpassingen is de nieuwe Playstation 4 merkbaar stille dan voorheen. De PS4 met CUH-1200-onderdelen zou in standby 30 tot 50 procent minder energie verbruiken. Tijdens het gamen slurpt de console 18 procent minder stroom. Ook werd de voeding 80 gram lichter gemaakt.

Het stroomverbruik tussen verschillende versies vergeleken

Aan de buitenkant valt op dat het glimmende gedeelte aan de linkerzijde voortaan van hetzelfde materiaal is als de rechter kant. Aan de achterkant zijn de poorten anders ingericht. Wanneer de PS4-upgrade buiten Japan wordt verkocht is nog niet bekend, maar we hebben wel alvast een set foto’s van de ‘nieuwe’ console te pakken gekregen. Check ze in de gallery.

[lg_folder folder=”Sony/Playstation_4_facelift/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *