Dit moet je weten over het nieuwe Apple tvOS

6000 tv apps
Vorig jaar september kwam de nieuwe Apple TV op de markt, inclusief een nieuw besturingssysteem genaamd tvOS. Deze heeft een update gekregen.

Nieuwe Remote-app met Siri
Apple komt met een nieuwe Remote-app, waarmee je makkelijker tekst kunt invoeren en makkelijker spraakcommando’s via Siri kunt geven. De app biedt dezelfde mogelijkheden als de standaard Siri remote, oftewel: je kunt vegen om items te selecteren en games besturen door met je telefoon te zwaaien. Siri kan nu ook (in het Engels) 650.000 films en tv-series en YouTube doorzoeken. Een klein probleem: Siri is nog steeds niet beschikbaar in Nederland.

Apps via je iPhone
Het installeren van apps voor je Apple TV moet nu makkelijker gaan, het is voortaan ook mogelijk vanaf je iPhone.

Donkere modus
De ‘Dark Mode’ maakt het mogelijk om de interface van je Apple TV een stuk donkerder in te stellen. Fijn voor je ogen en een echte high-tech update…

Single Sign-on
Dankzij Single Sign-On zou je nog maar een keer hoeven in te loggen bij verschillende diensten (bijvoorbeeld je tv- of kabel-aanbieder), wat voor een hoop Apple TV-gebruikers een hoop frustratie scheelt. We gokken echter dat er vooral deals zijn met Amerikaans kabelbedrijven en dat wij hier in Europa/Nederland weinig voordeel van gaan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *