Dit moet je weten over Netflix The Irishman

Dit moet je weten over Netflix The Irishman
Het klassieke recept van een Hollywoodfilm naar Netflix gebracht.

Terwijl sommige regisseurs als Cristopher Nolan en Stephen Spielberg maar niets moeten hebben van streamingdiensten als Netflix, zijn er ook regisseurs die wel brood zien in het platform. De gewaarde regisseur Martin Scorsese bijvoorbeeld. Exclusief voor Netflix heeft hij de film The Irishman gemaakt.

Het New York Film Festival heeft bekendgemaakt dat deze Netflix Original de openingsfilm van het festival zal worden. De film beleeft tevens haar wereldpremière tijdens het festival. De 57e editie van het New York Film Festival vindt plaats in New York van 27 september tot 13 oktober 2019.

Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci spelen de hoofdrollen in deze titel van Scorsese. De film gaat over georganiseerde misdaad in Amerika na de Tweede Wereldoorlog. Verteld vanuit het perspectief van oorlogsveteraan Frank Sheeran, een hosselaar en huurmoordenaar die samenwerkte met de meest notoire onderwereldfiguren van de 20ste eeuw. The Irishman centreert zich rondom een van de grootste onopgeloste moordzaken uit de Amerikaanse geschiedenis, de verdwijning van de Vakbond President Jimmy Hoffa. De film geeft inzage in de besloten wereld van georganiseerde misdaad: de dagelijkse gang van zaken, de onderlinge rivaliteit en de connecties met mainstream politiek.

The Irishman zal dit najaar te zien zijn op Netflix. Een trailer is nog niet vrijgegeven.

Update: de trailer is hier!

[gv data=”1Expe7hf6MU”][/gv]

Lees ook: Deze Nederlandse serie heeft Netflix gekocht

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *