Dit moet je weten over Netflix ‘The Two Popes’

Dit moet je weten over Netflix 'The Two Popes'
Trailer, info en meer.

Als jij eind dit jaar met de feestdagen nog een filmpje zoekt om uit te kijken dan is The Two Popes wellicht een optie. Op 20 december verschijnt deze Netflix Original op de Amerikaanse streamingdienst.

De film is geschreven door Anthony McCarten en geregisseerd door de Academy Award-genomineerde Fernando Meirelles. In de film spelen Anthony Hopkins en Jonathan Pryce de hoofdrol. The Two Popes is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De film brengt het historische keerpunt binnen de Katholieke Kerk in beeld.

Je leest hieronder waar de film over gaat. Een trailer check je daaronder. The Two Popes verschijnt 20 december op Netflix.

Gefrustreerd door de koers die de Katholieke kerk vaart, vraagt kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming van paus Benedictus (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan. In plaats van het ontslag te aanvaarden, roept de introverte paus Benedictus, geconfronteerd met laster en gebrek aan zelfvertrouwen, zijn meedogenloze criticaster en toekomstige opvolger van Rome op om een geheim te onthullen dat de fundamenten van de katholieke kerk op haar grondvesten doet schudden. Achter de Vaticaanse muren begint een tweestrijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving. Onderwijl proberen deze twee zeer verschillende mannen hun eigen verleden het hoofd te bieden om op die manier een gemeenschappelijke basis te vinden en een toekomstperspectief te creëren voor de kerk en haar miljard volgers wereldwijd.

[gv data=”oCMVRtt2LjA”][/gv]

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *