Dit Nederlandse bedrijf betaalt salaris in Bitcoin uit

Bitcoin
Er waren al wat zzp’ers die zich lieten uitbetalen in Bitcoins, maar er is nu ook een bedrijf dat de stap neemt.

Zou jij je salaris in Bitcoin of een andere cryptocurrency laten uitbetalen? Er bestaat nog een taboe op het gebruik van andere valuta en de wet is er nog zeker niet op ingericht. Toch krijgen medewerkers van het Nederlandse bedrijf BTC Direct straks een deel van het salaris uitbetaald in Bitcoin.

De cryptocurrencybroker heeft daarmee een primeur in handen. De Nederlandse wet stelt dat tenminste het minimumloon wordt uitgekeerd in euro’s. Alles daarboven mag wel in valuta als bijvoorbeeld Bitcoin uitgekeerd worden. Niet naar een traditionele bankrekening, maar naar een wallet van bijvoorbeeld een exchange. Aangezien de meeste banken nog geen wallet in de vorm van een bankrekening bieden.

Volgens BTC Direct werd er enthousiast gereageerd op het plan en gingen alle 33 medewerkers mee in het besluit. Het staat de medewerkers vrij om het resterende salaris ook in euro’s uitgekeerd te krijgen, maar allemaal kozen ze voor Bitcoin. In juni zal de eerste salaris op deze wijze uitgekeerd worden.

Het uitbetalen in Bitcoins is niet de enige manier waarop het bedrijf cryptocurrency wil betrekken. BTC Direct kijkt tevens naar de mogelijkheden om het pensioen op te bouwen in Bitcoin.

Nog geen reacties

  1. > Zou jij je salaris in Bitcoin of een andere cryptocurrency laten uitbetalen?
    Nee. Ik laat mij graag uitbetalen in de munt die ik gebruik voor het leeuwendeel van mijn uitgaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *