Dit ontbreekt er aan de iPhone SE 2

iPhone SE
De meeste iPhone-fanaten zijn er inmiddels al aan gewend.

Eerder deze week schreven we al over het opmerkelijke nieuws dat de iPhone SE zijn herintrede doet. De originele iPhone SE is een vrijwel letterlijke kopie van de iPhone 5S, de laatste compacte iPhone. Hoewel er intern de nieuwste specs aanwezig waren (van de 6S), bleef het design hetzelfde.

Volgens het Japanse blog Mac Otakara verandert er bij de iPhone SE 2 ook relatief weinig. Zo zouden de afmetingen nog steeds precies hetzelfde zijn. In tegenstelling tot de originele SE zou er echter geen ruimte meer zijn voor een koptelefoonaansluiting, een trend waar iPhone-liefhebbers inmiddels al anderhalf jaar mee hebben (moeten) leren leven.

De informatie heeft Otakara op hun beurt weer van gesprekken met een telefoonaccessoires- en hoesjesmaker. Hoewel de iPhone SE 2 nog steeds over dezelfde afmetingen en grote randen beschikt, is er geen ruimte voor de sensoren van Face ID. Je bent dus nog steeds aangewezen op Touch ID, wat niet veel gebruikers erg zullen vinden waarschijnlijk.

De achterkant wordt vermoedelijk van glas, waardoor draadloos opladen mogelijk zou kunnen worden. Daarnaast is er een A10 Fusion-chipset aanwezig, dezelfde chipset die in de iPhone 7 aanwezig is. Of de vernieuwde SE ook echt in mei uitkomt, weten we over een paar weken.

Nog geen reacties

 1. Dit wordt net zo’n hit als de iPhone 5C. Hooguit dat dit toestel zakelijk gezien nog klanten gaat trekken, die zijn wat meer op de centen en minder bezig met een verouderd uiterlijk.

  • @rrrobert: Toch loopt de SE in budget markten of als budget model wel goed. De SE2 (Als hij überhaupt zo gaat heten) wordt dan ook alleen een kleine refresh.

   Het zelfde gelde voor de 5c overigens. Die deed het “heel slecht” volgens het internet maar Apple verkocht er dusdanig veel dat menig midrange fabrikant er jaloers op is en dat was helemaal niet verkeerd voor oude wijn in nieuwe zakken.

 2. Gezeur over de headphone-jack. Wanneer je eenmaal een bluetooth oordopjes hebt, kijk je niet meer terug. En anders is er een lightning-to-jack kabeltje waar je gewoon je vertrouwde headset op kunt aansluiten.

  imho is het design van de iphone 5 nog altijd een mooi modelletje. De iphone 4 is imho de mooiste telephone ooit gemaakt. Ik zou wel ‘iets’ wijzigen aan het model. Dat willen mensen graag. Dat je ziet dat ze iets nieuws hebben. Logisch…

  • @brutaalaapje: @je eerste alinea:
   In principe heb je gelijk. Toch ben ik blij dat ik nog een headphone-jack heb. Of dat nou gewoon is omdat het echt zo handig is of omdat het tussen de oren zit weet ik niet, maar switchen naar een telefoon zonder zal voor mij even slikken worden.

   Gelukkig ben ik nog hartstikke tevreden met mijn huidige telefoon en zie ik mijzelf niet binnen twee jaar een nieuwe kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *