Dit slimme bed draait je weer terug naar je eigen kant

Lekker slapen drukke stelletjes
Voor koppels die te ‘actief’ zijn in bed.

Technologie domineert ons leven tegenwoordig, maar er is geen enkele reden waarom dat alleen overdag zou moeten zijn. De toegevoegde waarde van een ‘slim’ bed is daarbij helemaal niet gek, want we spenderen er toch gemakkelijk een derde van ons leven op. Dit is Ford’s interpretatie van een slim bed.

Wanneer je een partner hebt die zeer ‘actief’ is in bed, dan kan dat twee dingen betekenen. De meesten van ons zullen netjes denken aan hete, kleffe nachten waarin je elkaar geen centimeter van het koele stukje van het bed gunt. Voor die kleffe koppels is Ford’s Lane-Keeping Bed een oplossing.

Ford baseert het bed op hun ‘Lane-Keeping Aid’, een technologie voor hun auto’s die wegmarkeringen in de gaten houdt. In dit geval worden de slapers zachtjes teruggelegd op hun plek in het bed. Dat is daarentegen een ruime interpretatie van taal, want het is niet de slaper die beweegt, maar het hele bed!

Door middel van druksensoren wordt gekeken of iedereen netjes op zijn plek ligt. Als dat niet het geval is, rolt het matras letterlijk naar links of rechts, en creëert zo een nieuw midden van het bed. Het ronddraaiende matras is daarbij de sleutel; het bed past zich altijd aan aan de slapers en geeft je altijd weer een nieuw stukje matras om je op terug te trekken als je partner je personal space aan het indringen is.

[gv data=”yfSYjbODGUc”][/gv]

Overigens doet Ford hard hun best om de Lane-Keeping Aid van hun auto’s zo vaak mogelijk te noemen als ‘inspiratie’ voor de bed-technologie, terwijl het grootste verkooppunt nog niet eens genoemd wordt: tijdens een warme zomernacht is dat koele stukje matras soms een zegen, dus even over het midden gaan liggen en voilà, het bed levert een koel stukje matras.

Meer over slim slapen lezen? Met deze gadget slaap je ’s nachts beter en werkt waarschijnlijk erg goed in combinatie met het Lane-Keeping Bed. Voor de liefhebbers is er naast een slim bed en smart lamp ook nog dit gespecialiseerde nachtkastje met verlichting en een klein koelkastje. Voor wie met al die hulp nog niet kan slapen is er nog altijd dit belachelijke hoofdkussen voor onderweg.

Nog geen reacties

  1. Tof ontwerp, Maar ondanks dat ik best een geek ben, is dit toch iets TE mechanisch voor een bed als je het mij vraagt.
    Wel handig om het matras te “verversen” lol
    Nou goed, Ik ben dan ook degene die het hele bed in pikt dus wat heb ik erover te zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *