Dit smartphonemerk is het meest gekloond in 2017

Samsung reageert op accugate
Loop jij rond met een dubbelganger?

De rappe groei van de smartphonemarkt in de wereld heeft enkele profiteurs op het idee gebracht om toestellen te gaan klonen. Deze lucratieve business houdt vooral stand in lokale markten en schimmige online webshops. Een nieuw rapport van Antutu levert interessante data op over dit fenomeen.

Volgens het bedrijf heeft Samsung de twijfelachtige eer om het meest gekloonde smartphonemerk van 2017 genoemd te mogen worden. Van alle gekloonde toestellen waren er maar liefst 36,23 procent Samsung dubbelgangers gevonden, met de Galaxy S7 Edge als meest populaire model. Op plek twee met 7,72 procent vinden we neppe iPhones terug en het Chinese Mi noteert de derde plek met 4,75 procent van alle gekloonde smartphones.

Antutu onderzoek

Voor het onderzoek heeft Antutu maar liefst 17,4 miljoen smartphones geïnspecteerd. Het blijkt dat 2,64 procent van alle apparaten niet echt waren, waardoor je zou kunnen stellen dat het aantal klonen nog enigszins meevalt.

Buiten de ethische kwestie is het simpelweg niet slim om voor enkele tientjes minder een gekloond toestel in huis te halen. Deze dubbelgangers hebben lang niet altijd dezelfde specificaties als het origineel, en krijgen waarschijnlijk ook nooit beveiligingsupdates. Dit zorgt ervoor dat je extreem vatbaar bent voor kwaadwillenden.

Antutu onderzoek klonen

Eén reactie

  1. Voor volgend jaar is ook wel een voorspelling te maken. Een zoektocht naar ‘S8’ op Kimovil.com geeft:

    Blueboo S8
    Leagoo S8
    VKworld S8
    Elephone S8
    Gionee S8
    HomTom S8
    Blackview S8
    Meiigoo S8
    Ulefone S8
    Kenxinda S8
    Lenovo S8
    …en dan dáárop nog weer allerlei Pro en plus varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *