Dit verwachten we van de nieuwe TV- en gamediensten van Apple

Apple Store
Het is zover, Apple gaat zijn eigen streamingplatform lanceren.

The Wall Street Journal doet alvast uit de doeken wat Apple ons vanavond gaat vertellen. De techgigant zou nieuwe diensten gaan introduceren: een dienst voor TV shows en films, een dienst voor magazines en kranten en een dienst voor games. Kortom: de omslag van Apple van hardwaremaker naar serviceverlener is in volle gang.

Via de nieuwe TV-app van Apple zou je je eenvoudiger aan kunnen melden voor bestaande netwerken, zoals HBO, Showtime en Starz. Hiervoor vraagt Apple 9,99 dollar, maar het is onduidelijk of je dan toegang krijgt tot alle netwerken of dat je dit bedrag per netwerk kwijt bent. Daarnaast heeft Apple ook zijn eigen content klaar staan.

Verder zou er een nieuwe Nieuws-app klaar staan, inclusief mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Zo krijg je toegang tot allerlei tijdschriften en kranten, al is nog onduidelijk in hoeverre we daar in Nederland iets aan hebben. Vooralsnog worden immers alleen internationale bladen en kranten genoemd. Ook deze dienst kost 9,99 dollar per maand.

Als laatste wordt er gesprooken over een abonnement voor games in de App Store. In ruil voor een vaste vergoeding per maand zou je aan de slag mogen met titels die je normaal gesproken aan moet schaffen. Het is nog niet duidelijk of deze dienst vandaag alleen genoemd zal worden of dat de lancering er ook meteen aan zit te komen, maar dat horen we vast en zeker vanavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *