Dit virus kaapt je Facebook-account

Dit virus kaapt je Facebook-account
Microsoft waarschuwt: of u even op wil letten met bepaalde extensions en add-ons voor Chrome en Firefox.

Er is een nieuw virus (Trojaans paard) opgedoken dat voor het eerst werd gesignaleerd in Brazilië. Het doet zich voor als een uitbreiding voor de browsers Firefox en Chrome, maar na installatie download het een configuratiebestand waardoor de trojan voortdurend van nieuwe input kan worden voorzien.

Het lijkt nu vooral als taak te hebben om, zodra iemand inlogt bij Facebook of al ingelogd is, spam te posten en pagina’s te liken. Ook kan het virus je lid maken van groepen en zomaar een chatgesprek voeren met je vrienden. En er zit een Portugese instructie in om een bericht op Facebook te plaatsen met een link naar een NSFW-video. Die link is inmiddels door Facebook geblokkeerd.

De malware heeft de naam Trojan:JS/Febipos.A gekregen. U bent gewaarschuwd. Mocht je inmiddels besmet zijn en het virus niet meer van je computer af krijgen, dan kun je altijd nog Facebook deleten om zo je vrienden te sparen voor dit klein leed.

3 reacties

  1. feestboek deleten werkt dus niet omdat de extensie blijft inloggen en feestboek je profiel dan niet verwijderd. Laue’s gratis tip van de dag!

    • @Laue: Dat bedoel ik ook. Het zit op je computer, dus krijg je het daar niet vanaf, zorg dan voor onmogelijke toegang tot FB. Deleten is dan een optie. 😉

      • @Erwin: het probleem is wel dat als je Facebook verwijderd dat je daarna een maand oid niet moet inloggen, want anders wordt de boel weer geactiveerd.

        Zo sneaky zijn ze wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *