Dit weten we over de tweede generatie AirPods

De nieuwe AirPods komen eraan
Als de geruchten kloppen, dan mogen we in maart kennismaken met nieuwe AirPods.

De draadloze oortjes van Apple zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken, al blijft het soms vreemd om er mensen mee te zien lopen. Apple bouwt zijn succesnummer graag verder uit en komt in het voorjaar met een update, zo schrijft MySmartPrice. Maar wat gaat Apple precies veranderen?

Allereerst kun je de nieuwe AirPods draadloos opladen als ze in de case zitten. Wat Apple betreft doe je dat natuurlijk met de AirPower-laadmat, die tegelijkertijd in de winkels zou moeten liggen. Verder wordt er een speciale coating op de AirPods aangebracht, zodat ze minder makkelijk uit je oren vallen. Dat is wel zo handig, want de tweede generatie AirPods zou ook je hartslag kunnen meten.

Verder zou Apple ervoor zorgen dat de geluidskwaliteit erop vooruit gaat, vooral als het gaat om de bass. Dat mag ook wel, want hoewel de AirPods redelijk klinken, zijn er veel goedkopere in-ears te krijgen met beter geluid. Dan nog het prijskaartje: daar zou 199 dollar op komen te staan.

Nog geen reacties

 1. Die prijs (of de huidige) is voor veel mensen hoog. Echter, 15 jaar geleden hadden wij allemaal een Bluetooth oortje voor in de auto (meest gebruikte waren de Jabra en de Nokia), die kosten toen 90-120 Euro. Daarvoor kreeg je maar 1 oortje (relatief groot oortje…. bij de Jabra zelfs achter het oor langs met kleine microfoon naar voren stekend). Als je die prijzen vergelijkt, dan valt het best mee.
  Al blijft het natuurlijk gewoon veel geld.

  • @av_diver: Het verschil zit hem erin dat die Jabra-dingen toen één van de enige opties was. De AirPods baseren zich op het concept oortjes, en hoewel ik altijd heb gevonden dat er prima geluid komt uit de EarPods van Apple, die zijn met 40 euro al prijzig. Dat verviervoudigd + extra(!) voor oortjes is gewoon belachelijk veel. Helemaal omdat het enige probleem van bedrade oortjes is dat de draad soms een beetje in de knup raakt. Voor dat enorme eerstewereldprobleem gaan mensen dus 180 euro betalen voor oortjes. Nee, totdat die krengen goedkoper worden dan 90 euro hoef ik ze echt niet te hebben.

   • @720s: is niet alleen de knup hoor. Draad niet tussen rits … geen spanning op draad (omkijken bij fietsen bv ) … je blijft nergens achter haken … mobiel op bureau en loop gewoon met BT doppen naar het koffiezet apparaat etc etc etc etc etc etc

    Vele voordelen en eenmaal aan een leuk BT setje … nooit meer met draad !

    • @dgh74: snap ik allemaal, maar ik heb zelf bijna altijd mijn telefoon in mijn broekzak en als je dan de oortjes via je trui naar beneden stopt blijf je ook nergens achter hangen. Ik snap de voordelen van AirPods, maar ik ben zelf niet bereid om zo’n godsvermogen (voor oortjes) eraan uit te geven als de ‘oude oplossing’ nog zo prima werkt. Zoals ik al zei, zodra er sprake is van een flinke prijsdaling zou ik zeggen: joh, waarom niet. Maar die 180 piek heb ik bij mn spaargeld gelegd en een iPad Pro 2018 gekocht. Vind ik het veel meer waard 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *