Dit weten we over The Walking Dead seizoen 9

Wie gaat Lucile nu pakkekn?
Er is onder andere een nieuwe showrunner aangesteld.

Vorig jaar augustus nam de populaire zombieserie afscheid van AMC maar dat blijkt achteraf slechts een kleine verandering te zijn geweest. De serie over een groep overlevers tijdens de zombie-apocalypse gaat namelijk behoorlijk nieuwe wegen in slaan.

Na 4 seizoenen neemt showrunner Scott M. Gimple afscheid van de serie en neemt vaste schrijver Angela Kang die rol van hem over, zo meldt Mashable. Na Gimple, Glen Mazzara, en Frank Darabont is Kang nu de eerste vrouwelijke showrunner voor de serie. Overigens werkt Gimple achter de schermen nog steeds mee aan de franchise, waaronder ook het verschrikkelijke doch ontzettend populaire Fear the Walking Dead.

En over de zusterserie gesproken, waarschijnlijk zal er een cross-over gaan plaatsvinden tussen TWD en FTWD. Er gaan namelijk geruchten de ronde dat Morgan Jones verplaatst zal worden naar FTWD. Verder weten we nog weinig over het negende seizoen van TWD, al is het hoogst waarschijnlijk dat dat seizoen in oktober van 2019 uit zal komen. Afhankelijk van hoe dit seizoen zich zal voltrekken, mogen we meer oorlog en menselijk geweld verwachten, nu zombies een steeds minder prominente dreiging lijken te worden. Negan vs. Rick, iemand?

Spoiler altert voor seizoen 8
Ondertussen gaat de serie eind februari verder met het achtste seizoen dat na een schokkende twist een hoop haat te voortduren kreeg. Een van de weinige personages die al sinds het begin in 2010 een grote rol speelt, Carl Grimes, de zoon van Rick, werd namelijk in de mid-season finale door een zombie gebeten. Jazeker, een van de sleutelpersonages gaat dit seizoen nog dood, al dan niet door het virus wat langzaam zijn lichaam aan het overnemen is.

Het is overigens niet alleen vanwege het verliezen van een fanfavoriet personage dat de fans in opstand kwamen. Zoals de meeste kijkers wel zullen weten, is TWD namelijk gebaseerd op de gelijknamige comics van Robert Kirkman. In deze comics krijgt Carl daarentegen helemaal geen fatale beet te voortduren, dus dit seizoen markeert de eerste grote verandering van het algehele verhaal van TWD.

Meer over The Walking Dead lezen? Check dan in dit artikel wat Jarno van de bloederige seizoensfinale van seizoen 7 vond en of het huidige seizoen daar aan kan tippen. Ook schreef Ruben geheel terecht waarom TWD al lang de spanning van de eerdere seizoenen kwijt is. Helemaal klaar met de serie? Check dan hier alles over de Pokémon Go-achtige game in het TWD-universum.

Foto @AMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *