Dit weten wij over de nieuwste film en toekomst van Star Wars [trailer]

star-wars-the-rise-of-skywalker
De voorlopig laatste Star Wars film wordt een topper!

Vandaag werden op het Star Wars Celebration event in Chicago de eerste details omtrent de komende film bekend gemaakt. Ook de releasedatum en de eerste trailer werden gepubliceerd. Uiteraard delen wij die kennis graag direct met jou.

Deze komende film, de laatste uit de Star Wars sequal trilogie, Episode IX heet officieel: Star Wars: The Rise of Skywalker.

(let op: spoiler alert voor hen die hem niet gezien hebben, zij kunnen door naar de volgende alinea)
De film begint in de tijd kort na de tijd van de The Last Jedi. Om jouw geheugen even op te frissen: in deze film werd de Resistance verdreven en vernederd door The First Order. Ook stierf in die film Luke Skywalker na een confrontatie met zijn neef, Kylo Ran. Ran doodde in The Last Jedi ook Snoke, de leider van The First Order.

In de nieuwste film zullen we veel bekende en ook een paar nieuwe namen zien. Zo zal Mark Hamill waarschijnlijk in zijn vertrouwde rol terugkeren, Carrie Fisher is van de partij en Billy Dee Williams kruipt weer in de huid van Lando Calrissian. Andere acteurs, zoals Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd en Anthony Daniels komen ook terug in hun vertrouwde rol.

Star Wars is onderdeel van het Disney concern. Naar aanleiding van de laatste, tegenvallende, release ‘Solo: A Star Wars Story’ liet Disney CEO Bob Iger al eerder weten dat zij het aantal Star Wars films terug gaan brengen. Een andere stand alone over Boba Fett werd daarom vorig jaar al geschrapt. Dit betekent echter niet dat Disney haar aandacht voor het merk laat verslappen. Zo werd eerder al actieserie ‘The Mandalorian’ aangekondigd voor streamingdienst Disney+. Vandaag maakte men bekend dat daar nog een live action show met acteur Diego Luna uit Rouge One bijkomt. Over deze tweede release zijn nog geen details bekend gemaakt.

Filmliefhebbers moeten hun geduld oefenen, want de releasedatum voor Star Wars: The Rise of Skywalker is vastgesteld op 20 december. Om je niet helemaal in spanning te laten kunnen wel alvast de eerste trailer delen. Voor echte liefhebbers delen we daarna ook de livestream van het Star Wars Fan-event.

[gv data=”adzYW5DZoWs”][/gv]

Hier kun je het hele fan-event bekijken in de livestream.
[gv data=”B8USteFyVaY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *