Dit zie je in 60 minutes-aflevering over Apple [video]

Apple 60 Minutes
Gisteren stond een aflevering van het journalistieke tv-programma 60 minutes volledig in het teken van Apple. Naast Tim Cook kwamen ook onder andere hoofd design Jony Ive en hoofd Retail Angela Ahrendts uitgebreid aan het woord over encryptie, design, en vele andere onderwerpen.

Interview Tim Cook

De aflevering begon met een gesprek tussen presentator Charlie Rose en Tim Cook, waarin Cook uitlegde dat gebruikers niet zouden hoeven kiezen tussen veiligheid en privacy. Opnieuw legde hij uit waarom een ‘back door’ in versleutelde berichten niet zou hoeven bestaan. “iOS-apparaten hebben tegenwoordig zo veel persoonlijke informatie: gezondheid, financiën, persoonlijke gesprekken, en zo veel meer. Als er een manier is om binnen te komen, zal er ook iemand binnen komen.” Hij zegt dat Apple zelf niet eens toegang tot die informatie wil.

Verder kwamen ook misstanden in de (Chinese) productieketen aan bod. Volgens Cook is Apple constant bezig om te zorgen dat onder andere veiligheidsstandaarden van het hoogste niveau zijn.

Als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe producten meldde Cook dat dit ‘nog steeds Steves (Jobs) bedrijf is’. Cook noemde hem ‘iemand met een niet-aflatende focus op perfectie’. Om bij Apple te moeten werken moet je volgens Cook ‘een drive hebben om de wereld te willen veranderen’:

You look for people who work for a different reason. People who want to change the world and work with a passion and an idealism. People that don’t take no for an answer. People that don’t accept the status quo. People that inherently aren’t satisfied with things. People who see things and know it should be different and sit and focus on it until they find an answer. People that can’t be told things are impossible.

Tech-demo

Naast het interview kreeg Charlie Rose een demonstratie van de techniek in de iPhone-camera van senior director of camera hardware Graham Townsend, mocht hij meekijken bij de verplichte executive-vergadering op maandag en kreeg hij een tour van Apples’ geheime design-studio. Daar kreeg hij 10 verschillende varianten voor de iPhone 6s en 6s Plus te zien.

In een namaak-Apple-store voerde Rose een gesprek met hoofd retail Angela Ahrendts, die uitlegde dat ze hier elke week meetings gaf om veranderingen in het design van de winkels te bespreken.

In het interview met Schiller ging het onder andere over de vraag of het succes van het ene Apple-product dat van een ander in de weg staat en dat de Apple Watch misschien een minder goed product is. Daarop zei Schiller ‘every product can be improved’. Ook werd de vraag behandeld of Apple misschien ’te rijk’ zou kunnen worden en volgens Schiller was dat inderdaad een mogelijkheid.

De hele aflevering (zeker de moeite waard) bekijk je hier. Een transcript van alle interviews lees je hier. En een fragment waarin Tim Cook het heeft over data-encryptie bekijk je in de video hieronder:

[gv data=”rQebmygKq7A”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *