Dit zijn de 10 duurste Android smartphones bij Bol.com


In deze top 10 vind je de tien duurste Android smartphones van Bol.com.

Hoe vaak kijk je per dag op je smartphone? 20 keer? 50 keer? 100.000 keer? Onderzoeken lopen uiteen, maar gemiddeld zitten we dagelijks 1 tot 5 uur naar onze smartphone te staren. Voor deze essentiële gadget mogen we dus best een beetje extra uitgeven. Dat gezegd hebbende, zochten we op bol.com de tien duurste Android smartphones op. We beginnen bij de goedkoopste van de tien en werken zo omhoog naar de allerduurste.

10. Xiaomi Mi5s 128GB – €749,99

We trappen deze lijst af met de Xiaomi Mi5s, het kleine broertje van de zevende plaats van deze lijst, de Xiaomi Mi5s Plus. Het Chinese toestel heeft 128 GB opslagruimte (niet uitbreidbaar), 4 GB RAM, een 5.15 inch scherm, een 12 megapixel camera en een 3200 mAh batterij.

9. Lumigon T3 128 GB – €770

De Deense Lumigon T3 heeft 128 GB opslagcapaciteit (niet uitbreidbaar), ruimte voor 2 SIM-kaarten, 4.8 inch scherm en een vingerafdrukscanner. Tja, 4.8 inch is wat aan de kleine kant maar daar staat wel een gewicht van slechts 145 gram tegenover. Oh ja, de T3 heeft 3 camera’s. Eén selfie-camera, één gewone camera en een night vision-camera! Het grootste nadeel – tenzij je een echte patriot bent – is dat ie knaloranje is. Gelukkig is ie ook in het wit beschikbaar.

8. Huawei Nexus 6P 32GB – €799,55

Het idee achter de Nexus 6P van Huawei in samenwerking met Google is dat hardware en software perfect met elkaar samenwerken. Die belofte brengt onder andere 64 GB opslagruimte (niet uitbreidbaar), een 5.5 inch scherm, een 12 megapixel camera en een 3450 mAh batterij met zich mee. Tevens zit er een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel.

7. Xiaomi Mi5s Plus – €799,99

Dit high-end toestel van Chinese makelij kost net 5 cent minder dan de bovenstaande Huawei en ongeveer €50 euro minder dan de Mi5s. Voor die vijf extra tientjes krijg je daarentegen wel 128 GB geheugen (niet uitbreidbaar), 6 GB werkgeheugen, een 5.7 inch scherm, de bekende Snapdragon 821 processor en een 3800 mAh batterij. De Xiaomi zit wat betreft de prijs/spec-verhouding dus wel goed.

6. Samsung Galaxy Note edge – €899

Samen met de bovenstaande Xiaomi heeft de Samsung Galaxy Note edge met 5.7 inch het grootste scherm van alle toestellen op deze lijst. Hoewel grootte meestal niet uitmaakt, is dat bij de Note juist het ding; Hij heeft een groot scherm. Het toestel heeft een maximale geheugencapaciteit van 128 GB, een 16 megapixel camera en wordt uiteraard met het beroemde (of beruchte) pennetje geleverd.

5. Google Pixel 32 GB – €941

Google’s Google Pixel is aan de prijzige kant. Het toestel heeft 32 GB geheugen (niet uitbreidbaar), een 5 inch scherm en een 12 megapixel camera. Onder de motorkap draait de Google Pixel op een quad-core processor en bevat het toestel 4 GB RAM.

4. Samsung Galaxy S6 edge 64 GB – €955

Samsung-fans kunnen voor nagenoeg dezelfde prijs de Samsung Galaxy S6 edge met 64 GB opslagcapaciteit (niet uitbreidbaar) krijgen. Het toestel heeft een 5.1 inch scherm, een camera van maar liefst 16 megapixel en een krachtige octa core processor ondersteund door 3 GB RAM. Niet de goedkoopste op deze lijst, maar ook niet met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. De Galaxy S8 komt namelijk binnenkort uit en zal €150 euro minden kosten. Nog even geduld, zou ik zeggen.

3. Samsung Galaxy S6 edge 128 GB – €1263

Nummer 3 is de Samsung Galaxy S6 Edge die praktisch dezelfde specs heeft als de gewone S6 edge. Op de verhoogde opslagcapaciteit van 64 naar 128 GB en een iets kleinere batterij na zijn de toestellen identiek. Een 5.1 inch AMOLED-scherm, een 16 megapixel camera, dezelfde processor, dezelfde hoeveelheid RAM en ga zo maar door.

2. Lumigon T3 128 GB (wit/zwart met goud)- €1386

De runner-up van dit lijstje is de Deense Lumigon T3 (wit/goud of zwart/goud). Met 128 GB opslagcapaciteit (niet uitbreidbaar), ruimte voor 2 SIM-kaarten, 4.8 inch scherm en een vingerafdrukscanner is de T3 weliswaar de op één na duurste op deze lijst, maar niet per se de één na beste. Uiteindelijk is het een hoop geld voor een iets mooier ontwerp.

1. Rough Pro EX-SM14A – €1753

Yup, je leest het goed. De duurste smartphone op bol.com is de Rough Pro EX-SM14A en hij kost €1753 euro. Wat krijg je dan wel niet voor die prijs? Zoals de naam al suggereert is het voornaamste voordeel van de Rough Pro zijn onverwoestbaarheid. Het ontwerp is robuust en het toestel zelf moet dat ook zijn. Met ruimte voor 2 SIM-kaarten is deze smartphone ideaal voor zakenreizen (roaming). Met 4 GB opslagruimte (uitbreidbaar naar 32 GB), een 8 megapixel camera, een 4.5 inch scherm en 1 GB werkgeheugen is het daarentegen geen Ferrari onder de motorkap, maar eerder een graafmachine; krachtig maar vooral heel erg schokbestendig. Uitermate geschikt voor gebruikers met een ruige baan dus!

Welke Android smartphone heeft volgens jou de beste prijs/kwaliteit-verhouding? En welke op deze lijst zou je het liefst (of juist niet) in je bezit hebben? Laat het weten in de comments.

7 reacties

  1. Blijft toch bizar die marge die Bol.com hanteert op deze toestellen. Heb zelf de Mi5S uit China gehaald en met verzendkosten en verzekering tegen douanekosten was ik onderaan de streep €400 kwijt. Toestel was er ook nog in 4 dagen. Geweldig toestel btw!

      • @av_diver: Dat snap ik, al is het onderaan de streep nog steeds echt een verschil van €200 als je de officiele kosten erbij optelt. Echter was in mijn geval de verzekering tegen douanekosten goedkoper dan de importkosten zelf betalen. Fijn dat de webshop dat voor mij deed dus. Ik vind het simpelweg een groot verschil en wilde even aangeven dat de import zelf regelen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

    • @diablogt: even ter aanvulling van mijzelf. Bol.com pakt enorme percentage van je verkoop af, vooral op elektronica en smartphones, of dit de onderdelen, accessoires of apparaten zelf zijn maakt ze niet uit. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze prijzen zo hoog zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *