Dit zijn de 21 best betaalde banen bij Apple

Auteur: , 4 Reacties
geld verdienen!

We weten dat Apple succesvol is, maar welke banen leveren nou eigenlijk het meeste geld op? Winnen de designers het bijvoorbeeld van de techneuten, en misschien verdien jij met jouw werk wel bakken met geld bij de softwaregigant.

Onderstaande top 21 is gebaseerd op de cijfers van Glassdoor. Zij verkregen de data op hun beurt weer van anonieme salarisstrookjes, die (ex)werknemers van Apple deelden.

21. Mac Genius
Salaris:
$41.824
De Mac Genius is degene die jou helpt als je een Apple Store binnenloopt. Hoewel zij verantwoordelijk zijn voor de winkelervaring, verdienen ze op de salarisladder van Apple maar een schamel loontje.

20. Assistent manager van een Apple Store
Salaris:
$51.287
Dit zijn de mensen die de Apple Stores op de achtergrond runnen. Omdat ze boven de Mac Geniussen staan, verdien ze ook een hoger salaris.

genius

19. Lead Mac Genius
Salaris:
$52.206
Als je genoeg ervaring opgedaan hebt als Mac Genius, dan kun je een stapje hogerop klimmen door de leiding te nemen over andere Mac Geniussen in de Apple Store. Als Lead Mac Genius verdien je meer dan een assistent manager, maar nog steeds maar de helft van wat een goede software engineer krijgt.

18. Account executive
Salaris:
$74.457
Account executives verzorgen en onderhouden de business-to-business relaties. Zij houden contact met adverteerders en producenten van hardware-onderdelen voor Apple-apparaten.

17. Business analist
Salaris:
$85.865
De business analist zorgt ervoor dat het binnenshuis geen zooitje wordt. Ze zorgen voor een goed georganiseerd bedrijf waarbij de interne zaken soepeltjes verlopen.

16. Financial analist
Salaris:
$89.728
Om alle geldstromen in de gaten te houden die constant het bedrijf verlaten en weer binnenkomen, is er een groot team aan financieel analisten nodig die deze geldzaken in de gaten houden.

15. Software quality assurance engineer
Salaris:
$92.733
De testers. Het is aan hun om software goed te keuren, zodat het niet met onnodige bugs en foutjes in de handen van de consument terechtkomt.

software-engineer

14. Systeem-engineer
Salaris:
$95.713
Het is een logistiek drama om het productieproces te laten lopen, als je nagaat hoeveel verschillende bedrijven en fabrieken bezig zijn met het produceren van Apple-producten. De systeem engineer zorgt ervoor dat het tempo hoog blijft en de risico’s van Apple binnen de perken blijven.

13. Project manager
Salaris:
$101.716
De project manager overziet verschillende afdelingen binnen Apple. Het is aan hun om projecten samen te laten komen en dat ze de deadline halen.

12. Firmware engineer
Salaris:
$105.270
Met zowel kennis van hardware als software, maken de firmware engineers er hun dagtaak van om de twee in harmonie met elkaar te laten werken. Het is altijd al belangrijk geweest voor Apple dat dit soepeltjes verloopt, dus deze functie wordt erg serieus genomen.

11. Test engineer
Salaris:
$106.446
De test engineer onderzoekt of producten de kwaliteitseisen halen van een standaard Apple-product. Ze voeren tests uit die bepalen of een MacBook geschikt is of niet.

10. Senior systems engineer
Salaris:
$107.740
De senior systems engineer doet in wezen hetzelfde als de beginnende systeem engineer, maar krijgt er door ervaring flink wat dollars bij. Toch is dit een relatief lage ‘senior-positie’ binnen de softwaregigant.

datacentrum

09. Database administrator
Salaris:
$109.415
Voordat een app op je iPhone verschijnt, gaan er eerst wat nummers door een database heen. De database administrator overziet de immense databanken van Apple, die van levensbelang zijn voor de App Store en andere internetgevoelige applicaties zoals Siri. Zodra er iets offline gaat is er op deze afdeling paniek.

08. Software engineer
Salaris:
$110.784
De bedenkers achter de applicaties en operating systems van Apple. Om even een contrast te schetsen: een software engineer bij Google verdient $118.982.

07. Hardware engineer
Salaris:
$113.577
Omdat Apple op de eerste plaats een hardwareproducent is, verdienen de hardware engineers ook iets meer dan de gemiddelde software engineer. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat de hardware up to date blijft.

06. Mechanical engineer
Salaris:
$119.150
Naast goede software, moeten Apple-producten ook tegen traditionele technische mankementen kunnen. Denk aan bewegende onderdelen en hitte. Zij zorgen ervoor dat je iPad niet uit elkaar valt als hij een keer warm wordt.

Apple-meme

05. Product design engineer
Salaris:
$119.742
Omdat design bij Apple altijd al een hoofdrol heeft gespeeld, krijgen de product design engineers relatief veel betaald. Zij zijn gemoeid met alles wat met design en het uiterlijk van Apple en haar producten te maken heeft.

04. Product manager
Salaris:
$120.182
De product manager is een bezig baasje. Ze zijn de laatste check voordat een product in de handen van de consument komt. Ze overzien de levering, marketing, het design, de software en de hardware. Dit is de tussenpersoon die alles nog even op een rijtje zet.

03. Senior software engineer
Salaris:
$130.130
De senior software engineers zijn de softwaretoppers binnen Apple. Zij houden zich bezig met belangrijke projecten, zoals een nieuw besturingssysteem zoals iOS8 en officiƫle Apple-apps zoals Maps.

02. Senior hardware engineer
Salaris:
$138.753
De senior hardware engineer krijgt iets meer betaald dan de senior software engineer. Best logisch, aangezien dit ook het geval is bij de niet-senior functies in deze bedrijfstak.

design

01. industrial designer
Salaris:
$167.260
Als je aan Apple denkt, dan denk je aan design. Haters van Apple bekritiseren de iPhones en Macbooks vaak om de belabberde prijs-kwaliteitverhouding als het op technische kracht aankomt, maar wat design betreft is Apple uniek. Niet zo gek dus dat de industrieel designers het hoogste bedrag opstrijken binnen Apple.4 reacties

$119.000? Toch maar op zoek naar iets nieuws wat daarbij in de buurt komt :)
Vind het niet heel veel. Gelukkig hebben ze lage/geen tax in de usa! Zij werken in Ca?
Zijn eigenlijk marktconforme salarissen dus.
Foto 4 klopt niet, boven het meisje moeten alle merken behalve Apple staan, boven de jongen die afkijkt moet Apple staan. Die achterste met Nokia lijkt me wel accuraat haha.

Zeker is het design van Apple uniek, maar dat is het design van andere merken ook. Enige verschil is dat die merken een veel grotere groei in design doormaken. Het materiaalgebruik is eigenlijk jaren een issue geweest, maar niet vanwege de duurzaamheid (behalve bij de macbooks met kunststof behuizingen die op een gegeven moment begonnen te barsten). Moet Apple dan wel oprecht danken voor het inzetten van “design” bij laptops, zulke mooie ultrabooks die je tegenwoordig krijgt! En de laptops waar je daadwerkelijk mee kunt werken doen er niet veel voor onder :).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).