Dit zijn de 5 meest bekeken Olympische momenten in NL

Sanne Wevers
Met het eindigen van de Olympische Spelen in Rio wordt teruggeblikt op de kijkcijfers.

Het mag geen verrassing zijn dat de Nederlandse wedstrijden het vaakst werden bekeken. Vanwege het tijdverschil vonden diverse wedstrijden midden in de nacht plaats. Toch bleven er nog voldoende mensen op om naar de spelen te kijken. Volgens de NOS keken er bijvoorbeeld 780.000 mensen naar de deelname van Dafne Schippers aan de finale van de 100 meter sprint. Die wedstrijd werd in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 augustus uitgezonden.

Met 780k kijkers schopte Schippers het echter niet tot de top vijf. De best bekeken momenten uit de top 5 werden gekeken vlak na primetime. Naast televisie was er ook een speciaal gedeelte op de website van de NOS met een Olympisch thema. Volgens de omroep trok dit gedeelte 7,9 miljoen unieke bezoekers. De 5 meest bekeken Olympische momenten zie je hieronder.

1. Shoot-out hockeyfinale vrouwen (Nederland-Groot Brittannië) – 19 augustus – 23.42 uur: 3,6 miljoen kijkers.

2. Gouden oefening op de balk – Sanne Wevers – 15 augustus – 21.26 uur: 3,4 miljoen kijkers.

3. Uitreiking van de gouden medaille – Sanne Wevers – 15 augustus – 21.36 uur: 3,3 miljoen kijkers.

4. Begin van de rekstokfinale en het interview met zijn eerste reactie – Epke Zonderland – 16 augustus – 20.50 uur: beide 3,1 miljoen kijkers.

5. Finish gouden medaillewinnares Anna van der Breggen bij de wegwedstrijd – 7 augustus – 21.16 uur: 3,1 miljoen kijkers.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *