Dit zijn de 5 redenen waarom Google Maps onmisbaar is

Auteur: , 4 Reacties
Google Maps krijgt nieuwe navigatiefeatures

Google Maps is zich in rap tempo aan het ontwikkelen als een uiterst serieuze concurrent van TomTom en Here. Dit zijn de 5 redenen waarom Google Maps na de laatste update echt een killerapp is....

Google Maps heeft jaren gefunctioneerd in beta-modus. Bewust creeërde Google daarmee het idee dat Maps een soort van bijvangst was en dat het nooit de strijd zou aankunnen met de andere navigatigiganten. Nu blijkt dat Google de concurrentie bewust zand in de ogen heeft gestrooid. Google gaat wel degelijk de strijd aan met TomTom en Here.

Dit zijn de 5 redenen waarom ook jij straks Google Maps gebruikt

1) Google Maps is gratis

We blijven Hollanders. Gratis is en blijft belangrijk voor ons. Waarom zou je 20 euro neerleggen voor een betaalde versie van TomTom? Je kunt bovendien ook nog eens een goed gesprek voeren met Google Maps. Hij kan goed uit de voeten met spraakcommando’s

2) Google Maps is offline ook prima te gebruiken

Het is een misvatting dat Google Maps mobiele data nodig heeft om te functioneren. Ook in de eerdere versie van Maps kon je de app prima offline gebruiken. Gewoon je bestemming invoeren, Maps de route laten berekenen en dan je data uitzetten. Zonder problemen bracht Google Maps je naar je bestemming. Goed de navigatie werd wat basaal, maar je kwam wel gewoon op plaats van bestemming. Met de nieuwste versie van Google Maps kun je hele landen vooraf downloaden. Zonder data heb je dan nog steeds een uiterst uitgebreide kaart.

Google Maps voortaan ook offline te gebruiken
3) Google Maps gebruikt data

Eh.. Dat is toch juist een nadeel.. Ja ja, dat klopt. Maar vanaf half juli 2017 kun je je gek roamen in Europa. Kost geen cent meer dat internet dan thuis. Als je dus overal in Europa 4G hebt, maak je je dus ook geen zorgen over die paar mb die Google Maps gebruikt. Straks geeft Google Maps je ook informatie over de maximumsnelheden.

4) Google Maps is akelig nauwkeurig

Als Google Maps zegt dat je om 12.15 aankomt, is de kans vrij groot dat je dus om 12.15 aankomt. Als de voorspelling niet uitkomt, is dat vaak omdat je dan eerder aankomt dan voorspeld. Door gps-data van telefoons en gegevens van mobiele providers te vergelijken kunnen Google (en TomTom) uitstekend laten zien of er ergens file is. Het is te danken aan de enorme rekenkracht van Google dat deze filevoorspellingen uiterst accuraat zijn. En ook de omleidingen zijn zonder uitzondering echt tijdpakkers. Ook voorspelt Google Maps waar je heen wil.

5) Elke auto heeft straks Android Auto

Android AutoNavigatiesystemen veranderen om de tien jaar volledig. Van kastje naar inbouw. Van inbouw naar telefoon. En nu? Van telefoon naar scherm. Of beter gezegd: je telefoon wordt het centrale hart van je auto en het scherm in de auto is gewoon weer een monitor. Nee, dat is geen toekomstmuziek. In de meeste nieuwe Opel Astra’s kun je je telefoon via een usb-aansluiting in de armsteun rechtstreeks koppelen aan het scherm. Waarom dan nog een ingebouwde navigatie aanschaffen? Ruim 40 fabrikanten bieden deze functionaliteit al in hun auto’s. En het is de verwachting dat alle autos’s straks geschikt zijn voor Android Auto of Apple Carplay.Het zal nog enige tijd duren voordat TomTom en Here worden toegelaten in Android Auto.Pas als Google een niet meer te kloppen voorsprong heeft, mogen deze concurrenten hun kunstje vertonen via Android Autoo of Apple Carplay.4 reacties

Heeft me overal gebracht in Bangkok, gewoon zonder data
Google Maps is prima misbaar.
Ik gebruik HERE WeGo (gratis) of Sygic (betaald) en geen Google Maps. Zelf vind ik die twee beter bruikbaar dan Google Maps.
6. Via Google Maps weet je de openingstijden van bijna alle winkels die je opzoekt met daarbij de verwachte drukte per tijdstip

7. De telefoonnummers van (bijna) alle bedrijven die je opzoekt zijn gelijk te vinden.

Zou niet meer zonder Google Maps kunnen!
Maar het gedoe met data blijft een dingetje. En dat gebeurt nog best vaak. Stel ik moet naar punt A op de kaart. Ik reis die richting uit maar ga onderweg nog boodschappen doen. Ik zeg Google maps uit omdat ik anders continue route aanwijzingen krijg. Dan moet ik dus mijn data aanzetten en opnieuw een route laten berekenen. Bovendien: Maps vreet batterijen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).