Dit zijn de 8 gaafste drone-filmpjes van Nederland

drone-awards-met-coen
Ook radio-DJ Coen Swijnenberg is genomineerd!

Tegenwoordig weet bijna iedereen wel wat een drone is. Het apparaat is ideaal geschikt om kattenkwaad mee uit te halen, maar geeft gebruikers ook de ruimte om adembenemende beelden op te nemen. Speciaal daarvoor heeft de website Drones.nl de Drone Awards in het leven geroepen. Er zijn dit jaar acht genomineerden verdeeld in twee categorieën, namelijk Luchtfotografie en Racing.

In de eerste categorie valt de naam Coen Swijnenberg op. De Radio 538-DJ is namelijk naast plaatjes draaien ook druk in de weer geweest met het maken van dronevideo’s. Zijn nominatie heeft hij te danken aan de mooie beelden die hij heeft geschoten in Sri Lanka:

[gv data=”CLkOvdxfhNk”][/gv]

De categorie Racing is volledig nieuw. Doordat dronerace video’s steeds populairder worden, komt er ook meer concurrentie voor de Drone Awards. Drones.nl heeft besloten om voor dit soort filmpjes een aparte award uit te reiken, aangezien luchtfotografie en drone racen volgens hen twee totaal verschillende disciplines zijn.

De Drone Awards zijn in 2014 in het leven geroepen en hebben al vele mooie beelden opgeleverd. In het eerste jaar maakte Jelte Keur deze prachtige beelden van de Domtoren in Utrecht, en in 2015 was het de beurt aan Rene van Manen die zijn drone aan diggelen geslagen zag worden door een aap van Burgers’ Zoo.

Je kunt alle 8 genomineerden voor dit jaar hier terugvinden en tot 30 november stemmen op jouw favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *