De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 6 en de 6 Plus

iPhone 6 en iPhone 6 Plus Wil je absoluut een nieuwe iPhone, maar twijfel je nog welke het moet worden? Wij zetten de verschillen tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus voor je op een rijtje.

Scherm
Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende verschil: het formaat van het scherm. De iPhone 6 heeft een scherm van 4.7 inch, een stuk groter dan de huidige iPhone 5s, die over een 4 inch-scherm beschikt. Dat is overigens nog steeds kleiner dan veel andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S5 (5.1 inch), de HTC One M8 (5 inch) of de nieuwe Moto X (5.2 inch)

De iPhone 6 Plus (5.5 inch) valt daarentegen in de phablet-categorie, die tot nu toe gedomineerd wordt door de 5.7 inch Samsung Galaxy Note 4 en de 5.5 inch LG G3.

Bij de meeste smartphones met grote schermen krijg je een stylus, maar niet bij de iPhone 6 Plus. Steve Jobs had daar namelijk helemaal niets mee. Apple’s oplossing hiervoor ligt namelijk in iOS: het home scherm van de iPhone 6 Plus is namelijk aangepast voor de grote display, terwijl ook apps van de extra ruimte gebruik kunnen maken en extra opties bieden.

Resolutie en camera
De twee nieuwe iPhones verschillen ook van elkaar in schermresolutie. De iPhone 6 Plus heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, met 401 pixels per inch. De iPhone 6 heeft een scherm van 1334 x 750 pixels, met 326 pixels per inch.

Beide modellen beschikken over een 8 megapixel camera en een 2.1 megapixel front camera. De Plus heeft daarnaast ook nog eens optische stabilisatie, waar de iPhone 6 het moet doen met digitale stabilisatie. Dat is vooral handig als je vaak bewogen foto’s maakt, vanwege je trillende handjes.

Accuduur
De accuduur van beide smartphones is aanzienlijk verbeterd. De Plus staat 16 dagen standby, terwijl je er 80 uur muziek mee kunt luisteren of 14 uur video’s op kunt zien. Daarnaast zou je zo’n 12 uur fulltime moeten kunnen internetten met je iPhone 6 Plus.

Ook de iPhone 6 houdt het langer vol dan zijn voorgangers, maar moet het doen met iets minder indrukwekkende cijfers dan de iPhone 6 Plus: 10 dagen standby, 50 uur muziek luisteren, 11 uur films kijken of 11 uur internetten.

Dikte en gewicht
Ook al is de Plus een stuk groter dan de iPhone 6, qua dikte en gewicht gaan ze redelijk gelijk op. De 6 Plus is met 7,1 mm namelijk maar een klein beetje dikker dan de 6, die met een dikte van 6,9 mm absoluut slank genoemd mag worden. De 6 Plus ligt iets zwaarder in de hand (172 gram) dan de iPhone 6 met 128 gram.

Prijs
Het zal geen verrassing zijn dat de iPhone 6 de ‘goedkoopste’ van de twee is. Die heb je namelijk vanaf 699 euro, terwijl de iPhone 6 Plus je minimaal 799 euro kost. Je krijgt in dat geval bij beide toestellen 16 GB opslagruimte. Wil je 64 GB of 128 GB, dan moet je 100 of 200 euro bij de originele aanschafprijs optellen.

De evolutie van de iPhone

7 reacties

 1. Holy crap, 999,- voor het duurste model? ik vond de nieuwe “note” al duur met 799,-. Ik mag graag met relatieve “nieuwe” gadgets rondlopen maar een rooie rug voor een telefoon?

  • @dotternetta: alsof Samsung veel goedkoper is… en daar krijg je minder mooi design. En ik ben geen apple fanboy maar een android user. Mocht samsung een mooiere en betere skin gebruiken, kocht ik een S5. Maar die fragmentatie en zware skins van android ben ik beu. Beide systemen hebben hun goede en slechte kanten.

  • @dotternetta: Het goede en opkomende Huawei, en het mooie en goede HTC wat door niemand gekocht wordt. En de rest zijn kleine spelers in de marge.

   Android wordt gedomineerd door Samsung, en dat is jammer. Als iedereen zou gaan voor een goed gestileerd android product met goede prijs kwaliteit verhouding zou HTC een pak meer verkopen.

   En wat betreft de iPhone en de vernieuwing waar velen zo op afgeven, het is een smartphone, en je kan niet blijven vernieuwen buiten geldende mogelijkheden om. Geen enkele smartphone is op dit moment vernieuwend, lelijk geplaatste knoppen op de achterkant of een gebogen scherm aan de zijkant is nutteloze spielerei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *