Dit zijn de beste mobiele processors van 2015

Dit zijn de beste processors van 2015
Een terugblik op alle uitgebrachte processors van het afgelopen jaar. Welke was de beste?

De verhalen dat iOS het meest soepele mobiele besturingssysteem is komen niet uit de lucht vallen. Volgens de lijst, samengesteld aan de hand van gegevens van AnTuTu, domineert Apple de top 3 met twee plaatsen. Op nummer twee staat de Apple A8X processor en op nummer één de Apple A9.

De nummer drie is voor Huawei’s Kirin 950 chip. De processor is terug te vinden in onder andere de nieuwe Mate 8. Hierna volgt de Exynos 7420. Deze tref je aan onder de kap van de Samsung Galaxy Note 5. De vermoedelijke reden dat de Nvidia Tegra chips niet terug te vinden zijn in de lijst, is omdat AnTuTu v6.0 niet ondersteunt wordt op apparaten met deze processors aan boord. Hekkensluiter van de top 5 is Qualcomm met de Snapdragon 810. (via Weibo)

AnTuTu 2015

5 reacties

  1. wel grappig dat de Snapdragon 810 ook echt een score van 810XX haalt hier.
    terwijl de Snapdragon 801 op een score van 482XX (zit er echt zo’n groot verschil tussen die 2?)

  2. Apple is gewoon heer en meester met hun next-gen SoC, dat staat als een paal boven water. Dat moet natuurlijk even met een enkele cherry-picked benchmark aangetoond worden. Feit is dat die SoC door de bank genomen ook makkelijk de snelste is, dus waarom zo cherry-picked te werk gaan?

    Deze scores lijken mij afkomstig van een single-threaded benchmark, en laat de hooggeklokte afzonderlijke kernen van Apple daar dan ook zeer sterk in zijn. En dat gelul over dat iOS het meest soepele besturingssysteem is, is anno nu, met de feiten van nu, toch echt voor de tigste keer met dezelfde prut koffie trekken. Je kan het zo vaak op je blog zetten als je wil, het wordt toch niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *