Dit zijn de beste Nederlandse Netflix-alternatieven

Dit zijn de beste Nederlandse Netflix-alternatieven
We hoeven niet allemaal een abonnement op Netflix te hebben. Of misschien zoek je juist een aanvulling op Netflix.

De Amerikaanse streamingdienst Netflix heeft een aardige monopoly opgebouwd. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in de rest van de wereld. Inclusief Nederland. Er zijn meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens aangesloten op een streamingabonnement, waarbij Netflix de absolute favoriet is. Maar hoe zit het eigenlijk met andere streamingdiensten in Nederland en kun je ze wel zien als een volwaardig alternatief? Ja en nee. Netflix heeft zijn exclusieve films en series, maar ze zijn zeker niet alleen in het landschap van streaming. Check hieronder een aantal beschikbare diensten die een alternatief kunnen zijn op je Netflix-abonnement.

1. Pathé Thuis
Pathé ken je hoogstwaarschijnlijk als bioscoopketen, maar in Nederland is het bedrijf ook actief met Pathé Thuis. De nieuwste films in je woonkamer en betaling gaat eenvoudig via iDeal, Paypal of een creditcard. In tegenstelling tot een vast bedrag per maand, hanteert Pathé Thuis een aankoop- of huurbedrag. Dit verschilt per titel, want het is afhankelijk van de kwaliteit. Het nadeel is dat je geen series kunt kijken via Pathé Thuis.

2. Videoland
De pioneer van RTL rukt op in Nederland met onder meer exclusieve series. Bovendien kun je er als eerste RTL content kijken. Videoland beschikt tevens over een scala aan films en series. Met een maandbedrag van 8,99 euro is het bovendien goedkoper dan Netflix.

3. Film1
Film1 laat je onbeperkt de nieuwste films zien voor 8,99 euro per maand. Net als bij Pathé Thuis kun je helaas geen series zien op Film1. De dienst is ook te krijgen via TV-aanbieders zoals KPN en Ziggo en daarnaast is Film1 maandelijks opzegbaar mocht je uitgekeken zijn.

4. NPO Start Plus
NPO Start Plus is de premium uitzending gemist van de Nederlandse Publieke Omroep. Zonder reclame kun je NPO-series bekijken, maar de bibliotheek van NPO Start kent ook films en series van derde partijen. De service is met een maandbedrag van 2,95 euro niet duur te noemen.

5. Amazon Prime Video
Deze dienst staat eigenlijk nog in de kinderschoenen maar is toch noemenswaardig. In Nederland kun je een topper als The Grand Tour kijken via Prime. Over een paar jaar kan de dienst zomaar zijn uitgegroeid tot een pioneer. Denk bijvoorbeeld aan de exclusieve Lord of The Rings-serie die te zien zal zijn op Prime.

6. Movies & Series van Ziggo
Dit is het film-& seriepakket van Ziggo voor klanten van het bedrijf. Voor 6,95 euro per maand krijg je toegang tot een bibliotheek aan films en series. Een eis is wel dat je digitale tv van Ziggo hebt. Het betreft een aanvullend pakket op je abonnement.

Aanvullingen? Deel ze in de comments!

2 reacties

  1. Videoland voor 8,99 is relatief wel duur hoor.
    Een matig aanbod die ook nog eens voor de helft van Nederlandse bodem komt…
    Je moet er maar van houden… En dan 8,99 p/m vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *