Dit zijn de eerste reviews van de iPhone 6s

iPhone 6s
De allereerste iPhone 6s is al geleverd, maar belangrijker: de eerste reviews verschenen vandaag online. Hoog tijd om te checken of de smartphone van Apple zijn geld dit jaar waard is.

Op papier verschilt de iPhone 6s niet zoveel van zijn voorganger, de iPhone 6. De camera is verbeterd, je kunt de telefoon bedienen via 3D Touch en de processor is opnieuw sneller, maar dat is het eigenlijk wel. Toch zul je honderden euro’s moeten betalen om je de eigenaar van een iPhone 6s te mogen noemen. Dat neemt niet weg dat de Amerikaanse media overwegend positief reageren op de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus.

The Verge reageert enthousiast op de nieuwe toestellen, maar komt met een opvallend advies: “Heb je een telefoon ouder dan de iPhone 6, dan moet je absoluut een iPhone 6s Plus (ja, je leest het goed – red.) kopen. Dit is namelijk de beste iPhone ooit. Er is niet één bedrijf dat een feature als 3D Touch kan ontwikkelen en het meteen zo goed kan laten werken. Als je op dit moment een iPhone 6 hebt, dan zijn de kleine verschillen misschien niet genoeg om een overstap te overwegen.”

iPhone 6s

Mashable is net als The Verge kritisch wat betreft de keuze voor 16GB opslag in het basismodel van de iPhone, maar ook hier is de reviewer lovend. Sterker nog: de iPhone 6s wordt uitgeroepen tot de beste smartphone van dit moment. 3D Touch wordt gezien als een echte game-changer, want Mashable noemt het zelfs voor Android-gebruikers een reden om over te stappen naar de iPhone. Maar, opnieuw: heb je al een iPhone 6, dan raadt de website je aan om nog een jaartje te wachten met het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

The Wall Street Journal is al in de eerste zin helder: de iPhone 6s lost veel problemen op, maar het grootste probleem bestaat nog steeds: de accuduur. Verwacht dus opnieuw geen beest dat pas na een week hoeft te worden opgeladen. De krant ziet eigenlijk geen reden om je iPhone 6 op Marktplaats te zetten. Daarvoor zijn de veranderingen simpelweg te klein. De verbeterde camera is leuk, 3D Touch vraagt enige gewenning en de telefoon voelt inderdaad sneller. Maar dat maakt ‘m geen 800 euro waard voor iedereen die al een iPhone 6 heeft.

[gv data=”HpQXyELG_CI”][/gv]

4 reacties

 1. ik snap dat gezeik over die accu nooit. constant in gebruik op een zondag ochtend met zware games om te draaien, helderheid hoog en wifi (uiteraard) aan, doe ik er vier uur over om van 100 naar 10% te gaan. op een normale schooldag haal ik em s’morgens van de lader, s’avonds er weer aan. dus, what’s the prob?

 2. Fijn voor jou, maar er zijn mensen die hem of werkgerelateerd nodig hebben of gewoon simpelweg allday powerusers zijn. Maar dan moet je gewoon niet bij Apple zijn met die speelgoed telefoons naar mijn mening ..

   • @frietjemet: Precies !

    2 jaar geleden was alles boven 4″ als scherm een koelkast ! Dat hadden ze niet nodig, paste niet lekker in de hand, etc etc etc.
    Nu na de Iphone 6 en de Plus versie hoor je NIEMAND meer daarover …. Heel opvallend.

    De accu kan de doodsteek zijn van een phone. Als je zoiets koopt met 4K en andere speciale features dan wil je die doorgaans wel gebruiken. Accu stamina en Geheugenspace zijn dan een noodzaak.

    Ondertussen zitten Apple gebruikers alle niet gebruikte Apple apps (en dat zijn er steeds meer) weg te stoppen in een Mapje zodat ze die niet meer zien op hun scherm. Heel herkenbaar aangezien je anno 2016 nog STEEDS NIET zelf kan bepalen welke icons er op je scherm staan of niet.
    Enne, laat de Accu niet leeg gaan, dan mag hij eerst tenminste 15 minuten aan de lader voordat je er uberhaupt iets mee kan doen. Hij Boot nog niet eens.

    Hoor je ze nooit over, maar het is wel zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *