Dit zijn de handigste gadgets van IFA 2019

Sandisk-iXpand-flash-drive
Welke handige tech koppel jij aan iOS of Android?

De toepassing van Apps wordt steeds diverser. Tijdens het tech-congres IFA2019 kwamen er diverse handige gadgets voorbij die je eenvoudig kunt koppelen aan jouw smartphone. Op die manier kun je leuke, handige of zelfs levensreddende toepassingen gebruiken.

Withings move ECG
Dit strak vormgegeven analoge horloge biedt je de mogelijkheid om op ieder moment een hartritmescan (ECG) te maken. Dit doe je door de knop op het horloge in te drukken en dan 30 seconden de kast vast te houden. Wanneer je na 30 seconden jouw smartphone bekijkt zie je in de app direct hoe jouw hartslag is. Desgewenst kun je dit in een PDF-document vastleggen en gelijk doorsturen naar de huisarts. Ook geeft het horloge zelf een signaal als het abnormale hartactiviteit, zoals hartritmestoornissen of erger detecteert. Het apparaat is medisch goedgekeurd in Europa.

Withings-move-ecg-watch

Sandisk iXpand Wireless Charger en Flash Drive Go
Sandisk presenteerde twee producten onder het iXpand-label. Ondanks dat het begin van de naam een associatie met iPhone oproept zijn beide apparaten geschikt voor zowel iPhone als Android. Bij het eerste product, de iXpand Wireless Charger is wel van belang dat jouw smartphone Qi-charging technologie ondersteunt. Als dit het geval is zorgt deze draadloze oplader er niet alleen voor dat jouw telefoon weer volledig oplaadt. Deze draadloze oplader maakt namelijk direct een back-up van de foto’s en andere mediabestanden op jouw smartphone. Je kunt de foto’s op jouw smartphone dus zonder problemen verwijderen na het opladen. Zo spaar je geheugen uit. Doordat je maximaal 6 profielen aan kunt maken op deze draadloze oplader kun je zelf bepalen wie er toegang krijgen tot jouw opnames. Deze handige oplader met extra’s wordt binnenkort verwacht.

Sandisk-iXpand-Wireless-Charger-l

In dezelfde lijn ligt deze Sandisk Flash Drive Go. Met deze mobiele flash drive kun je foto’s, video’s en andere content direct overzetten op de mobiele drive om zo geheugen op jouw smartphone te besparen. Als je jouw bestanden overgezet hebt kun je ze zelfs direct vanaf de drive bekijken en beluisteren. Je kunt kiezen uit diverse soorten drives, óf alleen geschikt voor Android, óf alleen geschikt voor iOS of een drive die voor beide besturingssystemen geschikt is. Bovendien kun je kiezen uit diverse opties voor de geheugencapaciteit, oplopend van 16 tot 128 GB.

Loog kindergitaren
Loog maakt gitaren voor kinderen. Afhankelijk van de leeftijd kun je één van de drie varianten bestellen. Je bespeelt de gitaar akoestisch of via een versterker, maar je kunt de gitaar via de app ook verbinden met jouw smartphone. Als je dat doet kun je cursussen volgen die jouw kinderen aan de hand van bekende gitaarsongs gitaar leert spelen. Het leuke is dat de kinderen via de selfiecamera ook hun eigen oefeningen vast kunnen leggen. Via AR (argumented reality) zien ze zichzelf via de selfiecamera. De App analyseert hun spel en geeft door zwarte puntjes direct een eventueel foutje aan en laat zien hoe het akkoord wel gespeeld moet worden. Ook maakt men diverse spelletjes, zoals monsters vangen, om kinderen nog spelenderwijs gitaar te leren spelen.

De versies voor iOS en -bij genoeg animo- android zijn vanaf voorjaar 2020 beschikbaar, maar alvast te bestellen via Kickstarter.

loog-gitaren

Diveroid Scuba Diving Kit
Met de Diveroid Scuba Diving kit kun je jouw smartphone omtoveren tot een technisch hoogstandje onder water. Zo beschik je na aankoop van dit Kickstarter-project over een camera, kompas, logboek en duikcomputer in één behuizing. Zodra je jouw smartphone (Android of iOS) hierin plaatst kun je aan de slag. Je maakt dankzij de groothoeklens de mooiste foto’s terwijl je via de duikcomputer direct af kunt lezen hoe diep je duikt en wat bijvoorbeeld de watertemperatuur is. Met het logboek kun je alle bijzonderheden per duik makkelijk bewaren.

diveroid-scuba-diving-kit

Natuurlijk was er veel meer te beleven. Zo zagen we eerder al de relaunch van deze fameuze gadget. ook de nieuwste Sony Experia 5 kon je al bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *