Dit zijn de nieuwe prijzen voor Windows 10

Windows 10 Home en Pro
Alle prijzen van het besturingssysteem bekend gemaakt.

Windows 10 Home: 135,- incl BTW
Met deze versie heb je ondersteuning voor pc’s, tablets en 2-in-1’s. De belangrijkste features zijn oa Cortana, Continuum Tablet modus voor apparaten met touchscreen, Windows Hello, Universele Windows Apps en je kan games capturen en delen voor Xbox One.

Windows 10 Pro: 279,- incl BTW
Deze versie van Windows kun je ook prima installeren op een thuiscomputer, maar is eigenlijk meer bedoeld voor de zakelijke markt. Het bevat alle functies van Windows 10 Home, plus belangrijke zakelijke functionaliteit voor codering, extern inloggen, profielen, het aanmaken van virtuele machines en meer. Daarnaast heeft de gebruiker meer controle op updates via Windows Update for Business.

Windows 10 Enterprise: 350,- incl BTW
De Enterprise-versie van Windows 10 is speciaal voor grote organisaties, zo zijn de functies voor beveiliging en beheer een stuk uitgebreider. De prijs is nogal afhankelijk van het contract wat je afsluit met Microsoft, inclusief het type ondersteuning, al lijkt 350 euro een aardige indicatie. Tevens is het mogelijk om het systeem te huren (WaaS) vanaf ongeveer 90 euro per jaar.

Windows 10 Education
Windows 10 Education is bijna gelijk aan de Enterprise-versie. Als student kun je voor weinig geld (en vaak zelfs gratis) deze versie van Windows gebruiken. Er is geen vaste prijs (net zoals bij de Enterprise versie), het hangt van de school af hoeveel je/men ervoor moet betalen.

Daarnaast zegt Microsoft op hun site dat ze 10% korting geven aan studenten (op de Home en Pro versies van Windows 10).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *