Dit zijn de nieuwste smartwatches van Samsung

Samsung Galaxy Gear 2 en Gear 2 Neo
We zagen ze al eerder via het roddelkanaal, maar dit zijn ze dan echt. En ze draaien een ander OS dan je misschien zou denken.

In tegenstelling tot het meeste wat Samsung aan gadgets produceert, draaien de Gear 2 en de Gear 2 Neo namelijk niet op Android maar op Tizen. Toch praten ze perfect met hun smartphones. Maar dat is niet het enige wat ze kunnen.

Beide horloges hebben namelijk een hartslagmeter en een ingebouwde muziekspeler die geen verbinding naar een smartphone nodig heeft. Je zou deze polsuurtjes dus zelfs zonder smartphone kunnen gebruiken als stand-alone muziekspeler. Je kan via Bluetooth een koptelefoon koppelen, en een infraroodverbinding betekent dat ze als afstandsbediening dienst kunnen doen.

Het grootste verschil tussen beide apparaatjes is dat de Neo geen camera heeft. Dit zal vermoedelijk de prijs iets drukken ten opzichte van zijn broertje, hoewel Samsung nog geen prijzen genoemd heeft. Ook betekend dit dat de Neo wat lichter uitvalt.

Allemaal op een rijtje

De horloges hebben verder allebei over een 1,63 inch-touchscreen met een resolutie van 320 bij 320 pixels, 512MB aan RAM, 4GB aan opslag en een 1GHz dualcore-processor. Samsung geeft aan dat beide klokjes goed moeten werken met “tientallen Samsung Galaxy-telefoons”.

Wereldwijd zijn de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo beschikbaar vanaf april. De Samsung Gear 2 heeft een verkoopadviesprijs van € 299,-, de Gear 2 Neo heeft een verkoopadviesprijs van € 199,-.

[lg_folder folder=”Samsung/Gear_2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[lg_folder folder=”Samsung/Gear_2_neo/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. “Samsung geeft aan dat beide klokjes goed moeten werken met “tientallen Samsung Galaxy-telefoons”.”
    Okee.. maar werken ze dit keer ook op een niet-Samsung Android??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *