Dit zijn de populairste internetbrowsers van 2019

populairste-internet-browsers-nederland
Als je deze browser gebruikt moet je NU actie ondernemen.

Via analysebedrijf Statcounter is te zien welke webbrowsers het populairst zijn in Nederland. In onderstaande grafiek zie je de resultaten wanneer je alle soorten browsers (dus zowel mobiel als pc etc. bij elkaar optelt).

overzicht-populairste-browsers-van-nederland

Voor de zekerheid zetten we de top 6 nog even onder elkaar:
1. Google Chrome (53,37 %);
2. Safari (24,48 %);
3. Samsung Internet (5,28 %);
4. Firefox (5,17 %);
5. Microsoft Edge (4,35 %);
6. Internet Explorer (4,15%).

Alle overige browsers verdelen volgens dit onderzoek bij elkaar 3,21 % van de markt.

Wie deze statistieken analyseert kan zich alleen maar afvragen waarom Microsoft, met het ooit zo populaire Internet Explorer, zich de kaas van het wereldwijde web heeft laten eten. Ook een poging om Edge naar naar Safari te brengen is met deze statistieken in het achterhoofd op zijn minst opportunistisch.

Opvallend is dat Internet Explorer nog steeds relatief vaak gebruikt wordt. Dit ondanks het feit dat de support voor de eens legendarische browser begin 2020 stopt en zelfs de CSO van Microsoft waarschuwt dat er veiligheidsproblemen zijn.

Dat deze laatste waarschuwing geen loze bangmakerij is bleek vannacht weer. Toen verspreidde Microsoft een emergency-update voor Internet Explorer. Het blijkt namelijk dat men makkelijk het systeem kan kraken en zo het geheugen kan beschadigen, bestanden kan bewerken of verwijderen en zelfs de regie over kan nemen. Actie is dus geboden.

Naast deze spoedactie is het dus een goed idee om een alternatief voor Internet Explorer te kiezen voordat de browser helemaal niet meer actief is. In bovenstaand overzicht zie je de suggesties.

Nog geen reacties

 1. Het is zo simpel …
  Chrome is een prima browser maar heeft ook op ieder platform een versie en je neemt naadloos alles mee … Bladwijzers, wachtwoorden, etc ..
  Dus naast een top browser en de Google integratie ook veel gebruiksgemak.

  Safari staat op 2 omdat je op IOS weinig keuze hebt. Ja je kan wat anders installen maar Safari blijft je default browser wat je ook doet. Dus met iedere link in een email of wat dan ook kom je toch weer in Safari terecht.
  Zelfde geld voor dat gare Samsung internet, standaard browser bij Samsung Maar die kan je wel overslaan maar velen doen dat niet en dat verklaart het percentage.

  Vooral ouderen boeit het weinig welke browser ze gebruiken en dan pakt een default browser punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *